OKULUM KURTULUŞ PITSBULL'DAN TARİHİ ZAFER

3.lük Kazanan Okul Basketbolum

 Okulum Kurtuluş Genç PitsBull Tarihi Zafer Kazandı

Okulum basketbol erkek takımı Genç Kurtuluş PitsBull takımı son otuz yılın en başarılı sonucunu elde etti. Şişli 3.lüğünü kazanan sporcularımı tebrik ederim.

Yarı finalde dramatik şekilde maçtan mağlup ayrılan okulum erkek basketbol takımı Genç Kurtuluş PitsBull ev sahi Nuri Akın Anadolu Lisesini 39-49 yenerek Şişli 3.lüğünü elde etmiş oldu.

Okulum basketbol takımı son yılların en zayıf takımlarında biri de olsa sahaya yüreklerini koyarak rakiplerini geçmesini de bildi. 

Bu yıl ilde eleme turu yarı finalinde de dramatik bir mağlubiyet alan basketbolcularım. Çekirgenin üçüncü kere zıplamasına izin vermedi. Basketbol bilgi ve görgülerini arttıran okulum öğrencileri için kazandıkları bu tarihi zaferden dolayı kendilerini kutlarım.

Maçın Analizi

Oyuna yarı final maçındaki şok mağlubiyetini atlatmakla işe başladık. Digital platform üzerinde tüm oyuncularımız mental durumlarını kürsüye çıkmak için ne kadar önemli olduğu vurgusu yaptı.

Böylece artık 3.lük maçı düşünülmeye başlandı. Rakibi analiz ettiğimde oyun kurucularının iyi bir oyuncu olduğunu ancak topu paylaşmayı sevmediğini görmemle birlikte kafamda oyun planı netleşti.

Madem topu paylaşmayı sevmiyorsa, o zaman rakip oyun kurucuyu oyundayken oyun dışı bırakmalıydım. Konuyla ilgili taktiksel planımı oyuncularıma iletip, planımıza sadık kaldığımız takdirde rakibin bu krizi çözemeyeceğini söyledim. 

Nitekim öyle oldu. Rakip oyun kurucu kendine oyun alanı bulamadıkça hata yaptı. Biz de tüm bu hataları itina ile değerlendirmesini bildik. Hem oyun olarak hem skor olarak hava atışından maç bitiş düdüğüne kadar önde giderek ilçe 3.lüğüne ulaşan taraf olduk.

Genç PitsBull Basketbolcuları

Her zaman yedekte başlattığım Arda Yıldırım'ı ilk 5'de oyuna sürdüm. Basketbol yeteneklerinin olduğu bir basketbolcu adayıdır. Eğer atletik becerilerini geliştirmeyi başarırsa onu ilerde profesyonel liglerde görme olasılığımız olan bir basketbolcu adayıdır. 

Özellikle hücumda rakip takımı zor durumlara soktuğu sayılarıyla oyun kontrolünü daha maçın ilk dakikalarında elimize almamızı sağladı.

Oyun kurucu olarak Cavit ve Özgün ile başladık. Tüm turnuvalarda oldukça güven veren ve basketbolunu ilerleten Cuma; takımımız için oyuna yön veren oyunculardan biriydi.

Anıl ise yarı finaldeki iyi olmayan performansın aksine bu maçta oldukça iyi bir oyun sergiledi. Rakip oyun kurucunun oyun dışı kalmasını sağlayarak Nuri Akın Lisesinin bir kriz yaşamasını sağladı.

Kenardan oyuna giren aslında ilk 5 oynayan oyuncumuz Maşallah yine agresif oynayıp oyununa dış şut isabetleri eklemekle kalmadı. Rakip oyun kurucu ile eşleştiğinde onu oyun dışında tutmaya devam etti.

Büyük İtülü Ege; takımımızın pivotu ve en skorer oyuncusudur. Oyun bilgisini geliştirmeye çok ihtiyacı olan bir oyuncumuzdur. Fiziksel yapı olarak basketbol oynamaya son derece müsait olan Büyük İtülü, eksiklerini giderirse ilerde A takım oynayabilecek yapıda.

Seri A liginde basketbol oynayan Büyük İtülü takımımızın 3.lük kazanmasında en önemli oyuncudur. Kurtuluş PitsBull'un skor lideridir.

Alp; naif, teması sevmeyen ancak dış atışlarının çok etkili olduğu bir oyuncudur. Uzun boya sahip olan alp üç sayı çizgisinde boş bırakmaya gelemeyen bir oyuncudur. Özellikle boş kaldığında set shot becerisi çok iyi olduğunu söyleyebilirim.

Küçük İtülü Even; ilk 5 oynayabilecek bir oyuncumuzdur. Ancak iki oyun kurucumuzun da özelliklerinde dolayı kenardan gelerek Kurtuluş PitsBull takımının durdurulmaz oyuncularından biridir. Dış şutunun olmasının yanında adam eksiltme gibi özellikleri de vardır. Ayrıca oyun görüşü iyi olan Even bu özelliğinden dolayı çok şık paslar atmaktadır.

Eren Şahin; uzun pozisyonunda oynattığımız bir oyuncudur. Atletik özellikeri olan mücadeleci, takıma enerji katmaktadır. Özellikle putback becerileri hemen göze çarpmaktadır. Geçen seneye göre kıyasladığım zaman en çok gelişme gösteren oyunculardan biridir. 3.lüğün kazanılmasında çok büyük payı vardır.

Emekli olacak oyuncularımız İbrahim ve Serkeş; kendilerinden çok faydalanamadık. Ancak Serkeş'in takım kaptanlığı ve İbo'nun takımı bir arada tutma özelliği aslında 3.lüğü getirmiştir. Bir takımın takım olma konusunda görünmeyen zincirler ile birbirine bağlanmasını sağlamışlarıdır.

Serkeş; uzun mezilli atışları isabete çevirebilen kısa oyuncularımızdan biriyken, İbo da orta mesafede isabetleri yüzdeli olan uzun oyuncumuzdur. Her ikisine perde arkasında bize kazandıkları kupa için özel teşekkürlerimi sunarım.

Sonuç

Kurtuluş PitBull erkek basketbol takımı 30 yıldır başarıya hasret kalmıştır. Bu başarıyı bize hatırlatan ve tarihe geçen Genç Kurtuluş PitBull takımı, okul tarihimize geçerek bize kupa gururu yaşattığı için hepsine tek tek teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

Teşekkürler güzel çocuklar.



Paylaş:
spacer

2 yorum:

  1. umit koçun takımlarının başarılı olmadına ben alıştı. Gözlemim şu yönde; hem oyuncuları basketbolda keyif alıyor hem de seyri zevkli basketbol oynuyor. Tebrikler PitsBull tebrikler ümit coach

    YanıtlaSil
  2. takım arkadaşlarıma teşekkür ederim beyler nice tarihi zaferlere pitbulls

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.