EUROLEAGUE | ANGT YÜKSELEN GENÇ BASKETBOLCU ADAYLARI

 

Euroleague ANGT Basketbolcuları

ANGT’DE İZLENMESİ GEREKEN GENÇ BASKETBOLCU ADAYLARI

 

Euroleague Basketbol Adidas Yeni Nesil Turnuva (ANGT) takip edilmesi gereken genç yeteneklerden bazılarına ilişkin bilgileri euroleague’in web sitesinden inceleyerek sizler için  derledim.

 

Ori Cohen, U18 Maccabi Tel Aviv

2.00m boyunda uzun bir oyuncu ve dış sahada açık oynamayı seviyor. Çok iyi üçlük atabiliyor ve yakın mesafelere hücum edebiliyor. Aynı zamanda iyi pas da verebiliyor. Cohen, cüssesiyle çok yönlü ve patlayıcı bir oyuncu. Savunmada forvet pozisyonlarını savunabilir. Ancak çember etrafındaki oyununu geliştirmesi gerekiyor.

 

Lucas Langarita, U18 Casademont Zaragoza

1.92 boyundaki guard, Zaragoza'nın EBA ligindeki takımında oynuyor. Langarita, çok iyi 1e1 becerilerine sahip iyi bir bitiricidir. Fiziğiyle savunmada katkı sağlamaktadır.

 

Lon Lican, U18 Cedevita Olimpija Ljubljana

Lican, ribaund becerisinin yanında pas verebilen, penetre edebilen ve şut atabilen çok yönlü iyi bir oyuncudur. Genelde çok yönlü bir guard olarak oynuyor.

 

Jerome Ntsourou, U18 Stellazzurra Roma

2006 doğumlu forvet pozisyonunda oynayan bir oyuncudur. Ntsourou'nun en büyük gücü atletik yapısıdır. Aynı zamanda ribaund ve blok yapmakta da başarılıdır. Ntsourou, iyi bir pasördür. Ancak top hakimiyeti üzerinde çalışması ve sol eliyle daha fazla oynaması gerekiyor.

 

Michael Ruzic, U18 Zadar

Ruzic, trafik içinde hem şut atabilen hem de smaç yapabilen bir pivottur. Çok atletik bir yapıya sahiptir. Transation oyunlarında konumları çok başarılı bir şekilde oynamaktadır.

 

Dame Sarr, U18 FC Barcelona

Sarr, İspanya Ligi'ndeki ilk maçına Ocak ayının sonunda Bilbao Basket karşısında çıktı. Sarr, savunma oyuncularını geçmek için topa yön verme becerisine sahiptir. Bilinçli olarak pick-and-roll oynayabilen ve screen’den sonra tehdit oluşturabilen çok yönlü bir forvet oyuncusudur. Keskin bir şutördür. Sadece catch and shot değil aynı zamanda orta mesafelerde de etkili bir oyuncudur.

 

Fynn Schott, U18 NGT Zadar

Schott, Avusturya birinci liginde şimdiden önemli bir rol oynuyor. Schott reboundlarda çok etkilidir. Ayrıca çok enerjik oynamaktadır. Çemere doğru atak yapabilmektedir. Ayak hareketleri iyidir. Şutlarını geliştirmesi gerekiyor. Atletik becerisi biraz eksik durumdadır.

 

Olavi Suutela, U18 Helsinki Basketbol Akademisi

Suutela, Finlandiya'nın ikinci liginde oynuyor. Suutela, pota etrafında çok tehlikeli ve basketbol IQ'su yüksektir. Eski tip bir pivot oyuncusudur. Gelişimini ilerletmek için sahanın her iki tarafında da perimeter bölgede oynaması gerekmektedir.

Zaman içerisinde  ANGT'den mezun olup euroleague basketbolunda hangi oyuncuları izleyeceğimizi göreceğiz. Bu genç basketbolcu adaylarına kariyerlerinde umdukları yere gelmeleri için başarılar dilerim. 
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.