In&Out Dribling

Basketbolda etkili bir dribling oyunu olan in&out driblingten söz etmek istiyorum. Fastbreak ataklarda yardım görüldüğünde in&out driblingin çok etkili olduğu görülmektedir.

Fake Crossover Dribling

In&Out Dribling Nedir?


In&out dribling hızın kesilmesine çok gerek kalmadan savunmayı geçmek için kullanılan etkili bir dribling oyunudur. Dribling yapılan elle yapılan bir oyundur. Literatürde fake-crossover olarak ta kullanılmaktadır. 

In&out driblingin amacı savunmanın dengesini bozarak ona atak yapmaktır. In&out dribling doğru form ve hızda yapıldığında savunulması kolay değildir. Çünkü dribling yapan oyuncu topa tamamen hakim durumdadır.

In&Out Dribling Nasıl Yapılır?


Sağ elle dribling yapan oyuncu, sol ayakla fake yaparak topu sola doğru direksiyon hareketi yaparak savunma aldatmaya çalışır.  

Topun  oyuncunun dizine çaprmaması için elin çok hızlı topun iç yarısına getirilmelidir. Kontrol edilen topun dışarı doğru döndürülerek itilmesiyle fake yapılmış olur. Sağ elle in&out dribling yapıldığında savunma oyuncusuna sol ayak zemini iterek atak yapılır. Böylece etkili bir sağ adımla hız kazanılır.

In&Out driblinginde, ayak ve üst gövde atağı başlatır. In&out driblingde amaçlanan vücut aldatması, kafa ve omuzun desteğiyle yapılır. Top vücudun bir tarafında kalır. Hız ileriye doğru biraz azalabilir.

Savunma oyuncusu dengesini yeniden sağlamaya çalıştığı anda hızlanarak savunma oyuncusu geçilir.

In&Out Driblingin Püf Noktaları


In&out dribling uygun bir mekanikle yapıldığında savunma oyuncusu kolaylıkla alt edilebilir. Aldatmayı  savunma oyuncusuna yedirmek için baş ve omuz vücut aldatmalarını iyi yapmak gerekmektedir.

In&out driblingite ustalaşmak için öncelikle el ve bilek hareketlerini geliştirin. Daha sonra ayak hareketlerini geliştirmeniz gerekir.

Genç basketbolcu adaylarının bireysel gelişimlerin için in&out driblingi tercih etmelerini öneririm. Kolay öğrenilmesinin yanı sıra ayrıca etkili bir dribling oyunudur.

Basketbol eğitimi serisinde söz edeceğim dribling oyunlarından genç basketbolcu adaylarının 3-4 tanesini çok iyi formda ve hızda yapmaları önemlidir.

1e1 oyunlarınızda savunma oyuncularını kolaylıkla yenmeniz dileğiyle, basketbolla kalın.
Paylaş:
spacer

1 yorum:

  1. direksiyon en sevdiğim asam geçmedir teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.