Read&React Basketbolu | Sisteme Giriş

Read&react basketbolu genç basketbolcu adaylarına basketbolun nasıl oynandığını göstermesi için idealdir. Genç basketbolcu adaylarının read&react basketbol sistemine girişiyle gelişimlerinin hızlanacağını düşünmekteyim.

Read&React Basketball

Read&React Basketbol Sistemine Giriş

Read&React Basketol sisteminde aşamalar vardır. Her aşamada aksiyona karşı nasıl reaksiyon verileceği öğretilir. Basketbol sahasında noktalar vardır. Bu noktaların oyuncular tarafından nasıl kullanılacağı öğretilirken ideal saha paylaşım kavramları öğretilmiş olur. 

Read&React basketbolu cut ile başlar. Cut'ın boşalttığı noktalar oyuncular tarafından doldurulur. 

Genç basketbolcu adayları aşamaları başarıyla uygulaması durumunda aksiyonların başlangıç ve bitirişe reaksiyon göstermeye başlarlar. Böylece oyuncular gelişmeye başlar. Daha sonra aşamalar birleştirilip antrenmanlarla genç basketbolcu adaylarının sistemi oynaması sağlanır. Böylece bir aşamadan diğer aşamaya geçerken sistem çalışmaya başlar. 

Read&React Basketbolundaki Aşamalar

Read&React basketbolunda temelde 6 aşama vardır. İlk 6 aşamada topsuz oyuncuların noktaları nasıl kullanacağının eğitimi verilir. Bu noktaların topun hareketine göre nasıl kullanılacağı öğretilir. Tüm konumlar oyuncuların topun hareketine göre nasıl tepki vereceğini öğreten durumlardır. 

Aksiyon bir noktadan başlayıp başka bir noktada biter. Aşamalar gösterilirken ve birleştirilirken hem koordinasyon sağlanır hem de yanlış yapan oyuncular düzeltilir.

Read&React Basketbolunda Formatlar

Read&React Basketbol 5 dışarda, 4 dışarda ve 3 dışarda formatında oynanabilir. Öncelikle 5 dışarda formatıyla başlanmasını öneririm. Böylece formatlar arası geçişleri çalışılır. 

Aşamalar çalışılırken koz aksiyonu söyler oyuncular reaksiyonu yapar. Burada yanlış yapan genç basketbolcu adaylarının yanlışları düzeltilir. Böylece oyuncuların sisteme girişi daha net anlaması sağlanır. 

Sonuçta olarak oyuncuların nasıl hareket ettiği, sahayı nasıl paylaştıkları görülmeye başlanır.

Read&React Basketbolunun Temel Aşamalarında

Read&React basketbolunun temel aşamalarında, topun hareketine göre topsuz oyuncuların hareket ettiği tek bir nokta vardır. Bunun nedeni oyuncunun düşünmeden harekete geçmesi içindir. Buradaki amaç oyuncuların alışkanlıklarını kazanmasıdır. 

Böylece aksiyon-reaksiyon durumlarında beş oyuncunun düşünme koordinasyonu sağlanır. Tüm bu eylemlerin kesintisiz ve agresif olması sistemin çalışması için gereklidir. Sisteme girişin başarılı olması için bu gereklidir.

Temel olan ilk 6 aşamada hangi basamakları önce çalışılacağının kararını koç verebilir. Temel basamaklar için bir öğretim sırası şart değildir. Önemli olan 6 aşamanın birleşerek sisteme girişin yapılmasıdır.

Read&React Basketbolunu Oynamak

Kısa bir sürede oyuncuların sisteme girişi tamamlayıp oynaması mümkün değildir. Çünkü oyuncuların bu sistemi zihinsel olarak anlaması, oyuncuların sistemi oynaması için çok tekrar ve zaman gereklidir.

Read&React basketbol sisteminde genç basketbolcu adaylarının basketbol zekası gelişimini beklemek zorunda değilsiniz. Ancak topsuz oyuncuların neden hareket edip etmeyeceklerini bilmelerine dikkat etmek zorundasınız. 

Read&React Basketbol genç basketbolcu adaylarının taktik gelişimini sağlayan sistemlerden biridir.

Genç basketbolcu adaylarının oyun anlayışı zamanla gelişir. Daha sonra önemli etkileri olan bir konuma gelecektir. Bunun için oyuncular ne yaptığını bilerek hareket etmelidir.

Read&React Basketbolunda Alışkanlıkları Kazanmak

Tüm aşamalarda alışkanlıklar antrenman yaparak gelişir. Böylece herhangi bir formatta olası bir eyleme tepki verilebilir. Bu durumda tek sınırlama oyuncunun kendisi olacağından genç basketbolcu adayları basketbol yeteneklerinin geliştirmek isteyeceklerini fark edeceklerdir. 

Read&React basketbolunun avantajlarından biri oyuncuların bireysel gelişimleri için neye ihtiyaç duyduklarını öğrenmeleri olacaktır. Read&React basketbolu koç ve genç basketbolcu adaylarına kendilerini kuvvetli hissettirmesini sağlar. Dolayısıyla bireysel becerilerin gelişimi için genç basketbolcular çalışmaya başlar.

Sisteme Girişte Sonuç Olarak

Eğer genç basketbolcu adayı repertuvarına bir beceri eklerse Read&React basketbolunda edindiği beceriyi sergileyebileceği pozisyonları kullanmaya başlar.

Sistemdeki ilk 6 aşama temel basamaklardır. Sonraki aşamalar sistemi daha karmaşık ve gelişkin hale getirmektedir. Read&React basketbolu oyuncuya bireysel ve taktik gelişimi yeterince veren bir basketbol sistemidir. 

Bundan dolayı Read&React basketbol sisteminin özellikle altyapı basketbolunda oyuncu, koç ve takım için hem bireysel gelişimini hem de taktik gelişimini sağlamaktadır. 

Read&React basketbolunun özellikle altyapılarda savunulması oldukça zor bir sistem olduğunu düşünmekteyim.

Read&React Basketbol sisteminin basamaklarını sonraki yazılarımda kaleme almaya gayret edeceğim.

Şimdilik nitelikli antrenmanlar dilerim.

Paylaş:
spacer

5 yorum:

  1. güzel yazı başlangıç seviyesi için yararlı olmuş

    YanıtlaSil
  2. güzel yazı başlangıç seviyesi için yararlı olmuş

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler, temel basamakları anlatmayı planlayan bir seri yapmayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. hocam güzel üstünden geçmişsiniz çalışmalara devam :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.