Fake Reverse Dribling

Bugünkü basket dersinden dribling oyunlarından fake reverse driblingi dilim döndüğünce açıklamaya çalışacağım. Fake driblinglerin içerisinde yer alan fake reverse driblingin ne olduğuna şimdi birlikte bakalım.

Fake Reverse Dribling

Fake Reverse Dribling


Genç basketbolcu adaylarının bireysel gelişimlerine hizmet etmeleri için çok farklı teknikleri çalışmalılar. Bununla birlikte imza hareketlerini oluşturacak birkaç tane tekniği mükemmel yapmaları beklenir.

Fake Reverse; temelde reverse hareketine benzer. Aradaki fark şudur. Fake reverse yarım dönüşle yapılır. 

Genç basketbolcu adayı topu kurallar içerisinde hareket ettirmesi için yere yaklaşması gerekir. Fake reverse driblingin basketbol sahasında toplu oyuncuya iyi bir görüş açısı sağladığı için denemelerini öneririm.

Fake Reverse Driblingte Top Çekme ve İtme


Fake-reverse dribling yapan oyuncu 90° dönüş yapar. Fake reverse dribling yapılırken çok alçak ve hızlı olunmalıdır. Temel olarak topla itme ve çekme yapılmaktadır.

Reverse driblingte topu çekerken topun tepesine yayılmış parmak uçları kullanılır. Genç basketbolcu adayı topu adeta pençeleyerek çekmelidir. 

Fake reverse dribling yaparken geri dönüşte, el topu ileri doğru itmelidir. Top kalçaya yakın ve kontrol altında tutulmalıdır. Böylece etkili bir atak söz konusu olur.

Oyun kurucular topu hücum sahasına götürürken baskıdan kurtulmak için fake reverse driblingi kullanabilirler. Fake reverse dribling yapılırken top hızlı bilek hareketiyle başlangıç noktasına çekmeye dikkat etmeliler. Böylece hareket akıcı halde devam eder. 

Fake Reverse Driblingin 3 Aşaması


Fake reverse dribling 3 aşamada gerçekleşir. Ayağın yerleşimi, yarım adım kullanımı ve çekme-itme aşamalarından oluşur.

1. Ayağın yerleştirilmesi 


Top süren elin ters ayağı savunma oyuncusu ile top arasına konur. Böylece fake reverse driblingi için başlangıç yapılmış olur.

2. Yarım adım


Reverse hareketindeki gibi topuk ile dönüş yapılır. Ancak yarım adım kullanılmalıdır. Böylece savunma oyuncusuna geri dönüleceği hissi verilerek aldatma yapılmış olur.

3. Adım çekme ve itme 


Yarım adım yapıldıktan sonra top geriye doğru dairesel yönlendirilir. Merkezkaç kuvvetinin kontrolü burada önemli bir rol oynar. Reverse hareketinde olduğu gibi fake reverse driblingte de yalpalanma olmamasına dikkat edilmelidir.

Sonuç


Fake reverse dribling alçak post pozisyonlarında ikili sıkıştırmalara karşı çok kullanılan bir harekettir.

Daha önce belirttiğim gibi hatırlatmakta fayda buluyorum. Pek çok dribling oyununu çalışmanızı öneririm. Ancak 3-4 dribling oyununu iyi kullanmanız genç basketbolcu adaylarının bireysel gelişimini doğru formda tutacaktır.

Antrenman ve maçlarınızda başarılı fake reverse dribling yapmanız dileğiyle basketbol ile kalın.

Paylaş:
spacer

3 yorum:

  1. basketbolun her alanıyla ilgili fotoğraf koyduğunuz için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Koç merhaba
    Topu hafif yandan kavrasam steps yapmaktan uzak olur muyum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır. Hatta topa daha kolay yön vermende sana yardımcı olabilir.

      Sil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.