Hey Yedekte Bekleyen Oyuncu!

Hey yedekte bekleyen oyuncu! Senin için basketbolunu ilerletmen için bazı ipuçları vermek istiyorum. Basketbol maçlarında sürekli oyunda olmayacaksın. Bazen oyuna başlayan kişi de olmayacaksın. Oyunda olduğun kadar kenarda olduğun zamanlarda da bireysel gelişimine katkı sağlayabilirsin.

Bench'te Oturan Oyuncu

Basketbolcu Kenarda Olduğunda Ne Yapmalı?

Basketbol antrenmanı yaptığın sürece kenarda olduğunda hem bireysel gelişimine hem de taktik gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. 

Bir basketbol maçında kadro 12 oyuncudan oluşmaktadır. Bu oyuncuların 5 tanesi sahada bulunur. Geriye kalan 7 oyuncu yedekler kulübesinde bekler.

Bu durum, yedekler kulübesinde oturan oyuncuların oyuna girmeyeceği anlamına gelmiyor. Koç yedekte bulunan tüm oyunculara her an oyuna gir diyebilir. Eğer yedekteysen aşağıda size vereceğim tavsiyeleri dikkate almanı öneririm.

Yedekte Bekleyen Genç Basketbolcuya Tavsiyeler

Sahadaki tüm oyuncuların nasıl basketbol oynadığını dikkatlice seyret. Oynayan basketbolcuların şut atmasını, pas vermesini, driblingin yapmasını izleyerek oynayacağın basketbol oyunu hakkında önemli fikirler elde edebilirsin.

Koçunu iyi dinle. Sizden ne istediğini anlamaya çalış. Koçunu iyi dinlersen oyuna girdiğinde iyi bir iş çıkarabilirsin.

Takım arkadaşlarını her zaman destekle. Takımınız basketbol sahasında iyi bir şey yaptığında içinden gelerek sevincini göster. Böyle yaparsan basketbol sahasındaki arkadaşlarınızın kendilerini iyi hissetmelerini sağlarsın. Sen de takımın gerçek bir üyesi konumuna gelirsin.

Yukarıdaki tavsiyelerim umarım genç basketbolcular için önemli tüyolar içermiştir. Basketbol antrenmanlarında başarılarla oyunda kalmanı dilerim.

Basketbolla ilgili bir özdeyiş;

"Takım arkadaşlarınızın hatalarından faydalanmak yerine onları başarıya teşvik etmeyi denediğinizde takımın bir parçası olursunuz."
Paylaş:
spacer

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.