Bacak Arası Dribling

Bacak arası driblingin amacı topun güvenli biçimde el değiştirmektir. Crossover driblingi başarıyla gerçekleştiren genç basketbolcu adayları bacak arası dribling çalışmalarında zorlanmayacaktır. 

Bacak Arası Top Sektirme

Bacak Arası Dribling Nedir?


Bacak arası driblingin görevi, baskı altında topla güvenli el değiştirme yapmaktır. Bununla birlikte, bacak arası dribling yaparken bir teknik uygulanmaktadır. 

Bacak arası dribling çok güvenli bir yön değişikliği tekniğidir. Top, savunma tarafından baskı altına alındığı zamanlarda kullanılmaktadır. Bacak arası dribling tekniğini hemen hemen her basketbolcu kullanmaktadır.

Bacak Arası Driblingin Uygulama Alanları


Genç basketbolcu adayları topu bacaklarının arasından geçirerek rakibini geçmeye çalışır. Bacak arası driblingin en büyük avantajı, sahadaki görüş açısının korunmasıdır. 

Bacak arası driblingte topun iyi korunduğu bir teknik uygulanmaktadır. Genelde ayak hareketlerinin zamanlaması it-çek koordinasyonundadır. 

Bacak Arası Driblingin Uygulanması


Dribling yapan elin karşısındaki ayak öne diğer aya aynı anda geriye getirilerek top bacak arasından geçirilerek bacak arası dribling yapılır. Burada bir sıçrama becerisi söz konusu olmaktadır. Çift ayak ile aynı anda yere konma becerisi oldukça zor bir tekniktir.

Dribling yapan oyuncu yön değiştirerek yapabilir. Yön değişikliği sırasında genç basketbolcu topu bacaklarının arasından sektirip topu diğer ele doğru iter. Bu hareket topun karşısındaki bacak öne yerleştirildiği anda yapılır.

Top kontrol edildikten hemen sonra, amaçlanan yöne hareket edilmelidir. Bu yön değişikliğinde genç basketbolcuların hızlanmaları gerekir.

Bacak Arası Driblingin Öğretim Metodları


Statik çalışmalar yapılabilir. İki ayağın sahanın bir çizgisi üzerinde açık konumda yerleştirir.  İki sağ elle dribling  ve iki sol elle dribling yapılır. Daha sonra da sekme çizgi üzerinde gerçekleştirir. Her iki driblingten sonra bacak arasından top geçirilerek diğer ele itilir.

Yukarıdaki drill  hareket halinde çalışabilir. Drillerin zorluk seviyesi gittikçe zorlaştırılarak bacak arası dribling çalışmaları yapılabilir.

Basketbolcu adaylarının basketbol eğitiminin bu serisinde bireysel gelişimlerine katkı sağlayan bilgileri vermiş olmayı umut ederek. Antrenmanlarında ve maçlarındaki uygulamalarında kendilerine başarılar dilerim.
Paylaş:
spacer

8 yorum:

  1. Harika olmuş hocam elinizi sağlık

    YanıtlaSil
  2. Sağolun sizin sayenizde öğrendim hocam

    YanıtlaSil
  3. Çokkk iyiii

    YanıtlaSil
  4. Çok bilgilendirici oldu artık daha rahat bacak aramdan geçirebiliyorum

    YanıtlaSil
  5. Basketbolda bacak arası atmak gerçekten zor bir iş ve burda da püf pratik noktaları anlatılmış deneyip görücez

    YanıtlaSil
  6. Koç emeğinize sağlık çok iyi olmuş

    YanıtlaSil
  7. Süpersin koç

    YanıtlaSil
  8. daha fazla yazi istuyoruzzz

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.