Basketbol Seçmelerine Giderken

 Sezon sonunun gelmesiyle birlikte sonraki sezon için pek çok takım basketbol seçmeleri yapacak. Genç basketbolcu adayı seçmelere giderken nelere dikkat etmeli? 

Bu yazıda basketbol seçmelerine katılacak genç basketbolcu adayına bazı önerilerde bulunmak istiyorum.

Try out

Basketbolda Try Out

Basketbol seçmeleri anlamına gelen “try out” terimi kullanılmaktadır. Takımımız try out yapıyor ibareli benzer şeyler basketbol seçmelerine davet demektir.

Sezon sonu yaklaşırken genç basketbolcu adayı basketbol seçmelerine bireysel olarak hazırlık yapmalıdır. 

Basketbol Seçmeleri Ne Zaman Olur?

Genelde her basketbol takımı basketbol seçmelerini; ölü sezonda, sezon başında ve sezon sonunda yapmaktadır. Peki seçmelere katılacak genç basketbolcu adayı nelere dikkat etmelidir? 

Şimdi bu soruyu yanıtlayalım.

Fiziksel olarak hazır olun

Seçmeleri yapan koçlar fiziksel becerileri hazır olan oyuncular ararlar. Dolayısıyla atletik becerileriniz ve fiziksel gücünüzün yeteri kadar gelişkin olarak seçmelere gidiniz. 

Bunun için atletik performans koçuyla bireysel antrenman yapmanızı öneririm.

Teknik becerinizi geliştirin

Genç basketbolcu adayının teknik beceri yeterliliğine her koç dikkat etmektedir. Bunun için özellikle 1e0 teknik beceri antrenmanları yapınız.

Genç basketbolcu adayı olarak basketbol seçmelerine giderken, teknik becerilerinize güvenin. Nitelikli teknik becerinizi basketbol seçmelerinde koça göstermek için kendinize inanmalısınız.

Basketbol seçme saatinden çok önce salona gidin

Basketbol seçmelerine geç kalmak oyuna gösterdiğiniz ilgidir. Geç kalmak basketbolu umursamamak anlamına gelir. Dolayısıyla seçmelerin yapılacağı salona erken gidin.

Eğer basketbol sahasına erkek girerseniz bireysel olarak rutin bir ısınma yapın. Örneğin ballhandling ve dribling çalışmalarından sonra pozisyonunuza göre bitiriş yapın.

Güçlü iletişim kurum

Seçmelere katılan genç basketbolcu adayının iletişim gücü koçların dikkatini çeker. İletişiminizin etkili olması için pozitif bir beden dili kullanmalısınız. 

Özellikle savunma çalışmalarında iletişiminizi gösterin. Top bende, sağdan screen var demek bir iletişimdir. Seçmelere gelen takım arkadaşlarınız teşvik edici davranışlar yaptığınız zamanlarda seçme yapan koçun dikkatini çekebilirsiniz.

Güçlü iletişim kurmanın diğer bir yolu genç basketbolcu adayının anlamadığı bir şeyi koça sormasıdır. Basketbol terminolojisini bilmeniz iletişimi güçlendirecek diğer bir noktadır.

Güçlü taraflarınızı gösterin

Basketbol seçmelerine katılan genç basketbolcu adayı güçlü yanlarını oyun esnasında koça göstermelidir. Geçiş oyunlarında etkiliyseniz çok koşup güçlü taraflarınızı gösterme fırsatı bulabilirsiniz.

Eğer uzun mesafe şut atamıyorsanız bunun yerine oyuna yön verecek kararlar vermelisiniz. Mesela post oyuncusunu besleyebilirsiniz.

Basketbol seçmelerine katılacak genç basketbolcu adaylarına bol şans getirmesi ümidiyle, basketbolla kalın.
Paylaş:
spacer

2 yorum:

  1. önerileriniz ve verdiniz bilgiler için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Tavsiyeleriniz için teşekkürler koç…

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.