Kekeleme

Bugünkü yazımda kekeleme hareketi adıyla bilinen dribling oyunundan söz etmek istiyorum. Etkili bir teknik beceri olan kekeleme hareketi başka bir teknikle bağlantılı olarak gerçekleştiğinde gücünü daha fazla arttırmaktadır.

Kekeleme hareketini basketbol antrenörüm büyük saygı ve sevgi beslediğim Kocaeli bölgesi antrenörlerinden Güngör Yıldırım'dan öğrendim. Bu yazıyla kendisine büyük saygılarımı sunarım.

Hockey Dribling

Kekeleme Hareketi


Kekeleme hareketi hesitation driblinge benzeyen bir hareketidir. Hasitation dribling ile farkı kekeleme hareketinde ayak oyunlarına vurgu yapılmaktadır. Dribling yapan oyuncu kekeleme yaparak savunmayı yenmeye çalışır. Kekelemede ayaklarla zemine sert vuruşlar yapılarak bir anda savunmaya atak edilmesi söz konusudur.

Bu harekete literatürde kekeleme denmektedir. Hem sabit top sürerken hem de hareket halindeyken uygulanabilmektedir. Kekeleme hareketinde hızlı, aldatıcı ayak hareketleri yapılmalıdır.
 

Kekelemenin Yapılışı


Kekeleme hareketini yapabilmek için olduğunuz yerde sürerek çalışmaya başlayın. Top savunmanın pozisyonuna göre farklılık gösterebilir. 

Ancak genelde top diz yüksekliğinde sektirilir. Savunma oyuncusuna atak yapılırken, ayaklar topun sekme ritminden daha yüksek tempoda kekelemelidir. 

İki dribling arasında ayaklarınızla ne kadar çok zemine vuruş yaparsanız, kekeleme hareketi de o kadar etkili olmaktadır.

Kekelemeyle Atak


Kekeleme yapılırken savunma oyuncusu yaklaşırsa ona atak yapın. Eğer savunma oyuncusu uzak durmayı seçerse şut tercihinde bulunabilirsiniz.

Kekeleme hareketiyle bağlantılı olarak hesitation ve crossover hareketleri başta olmak üzere diğer dribling oyunlarıyla atak seçeneklerini kombin edebilirsiniz.


Kekeleme hareketi genç basketbolcu adaylarının bireysel gelişimine destek sunacağını düşünüyorum. Bundan mütevellit tüm oyunculara idman ve maçlarında başarılar dilerim.

Basketbol ile kalın.
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.