Fake Dribling

Bugünkü yazımda basketbol sahasında çok kullanılmayan fake dribling oyunundan söz etmek istiyorum. Genç basketbolcu adaylarının pek çok dribling oyunu çalışmasını öneririm. Fakat 3-4 tane dribling oyununa çok iyi sahip olmaları gerektiğini unutmamalıdır.

Fake driblingi sizin bireysel teknik repertuarınız açısından faklı bir dribling oyunu olması nedeniyle incelemek istiyorum.

In&Out ve Pull Back

Fake Dribling Becerisi


Bireysel gelişiminiz için çok fazla dribling oyunu çalışmanız beceri edinmeniz için önemlidir. Ancak 3-4 tane dribling oyununu etkili yapacak kadar becerilerinizi geliştirin.

Antrenmanlarınızda çok çeşitli dribling oyunlarını çalışmanızı bireysel gelişiminiz için olumlu bulmaktayım. Teknik beceriniz desteklemek adına bugün fake dribling olarak bilinen dribling oyununu analiz edeceğim.

Fake Dribling Nedir?

Fake dribling crossover, bacak arası, arkadan geçirme reverse gibi yön değiştirme hareketiyle bağlantılıdır. Diğer bağlantılı olduğu hareketler ise fake yön değişikliği hareketleridir. Fake crossover ve fake reverse.

Fake Crossover; "In&Out" olarak bilinen dribling oyunudur. Fake Reverse ise literatürde “Pull Back Drible” olarak anılmaktadır.

Fake Driblingin Uygulanışı


Fake dribling iki fake hamlesine tempo değişikliği eklenerek etkili hale getirilebilir. Fake dribling yapılırken hızlı bilek hareketiyle topa yön verilir. Top kontrolünde ustalık kazanan genç basketbolcu adayları fake driblingi etkili yapmaktadır. 

Fake dribilingi re-crossover, iki kez ard arda bacak arası, iki kez ard arda arkadan el değiştirme biçiminde kullanabilirsiniz.

Fake driblingin etkili olması için gereken diğer bir özellik çabukluktur. Çabukluk becerisi olan genç basketbolcu adaylarının fake driblingi gözden geçirmelerini öneririm.

Sonuç Olarak


Basketbol oyununda az uygulanan fake driblingi çalışmanız becerilerinizin gelişimine katkı sunacaktır. Genç basketbolcu adayları şunu unutmasınlar. Repertuarınızda 3-4 tane iyi kullandığınız dribling oyununa sahip olun.

1e1 ataklarınızın başarılı olması dileğiyle basketbol ile kalın.
Paylaş:
spacer

1 yorum:

  1. çok yararlı bir yazı iyi yapıldığında etkili bir hamleyi çok güzel özetlemişsiniz hocam tebrikler

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.