Reverse Turnike

Reverse turnike hareketi hem seyirci hem de yapan genç basketbolcu adayı için keyiflidir. Genç basketbolcu adaylarının reverse turnike tekniğini öğrenmelerini tavsiye ederim. Reverse turnikeyle oldukça etkili atak yapabilirler. 

Reverse Lay Up

Reverse Turnike


Basketbol eğitiminin bu serisinde bireysel gelişime katkı olacağını düşündüğüm reverse turnike hakkında bazı detayları anlatmaya çalışacağım. 


Reverse Turnike yakındaki bir savunma oyuncusu bloke edilerek yapılır. Klasik turnikeye göre taktiksel bir atak olarak değerlendirebilirsiniz. 

Reverse turnikeyi atabilmek için çok iyi teknik beceriye ihtiyacınız vardır. Reverse turnike yapmak isteyen basketbolcu adayı çemberi savunma oyuncusuna karşı blok aracı olarak kullanarak avantaj sağlayabilir.


Reverse turnike dönerek çembere atışın yapılmasıdır. Bu şekliyle reverse tekniğine çok benzemektedir. Potayla dip çizgi arasındaki boşluğun reverse turnikeyle kullanılabilir. Buradaki boş bölgeye atak yapmak için yeter kadar bir alana sahip olursunuz. 

Reverse turnike spin move hareketine benzer. Ancak reverse turnikenin temposu spin move tekniğine göre daha yavaştır.

Reverse Turnike Hareketi


Çembere dik yapılan penetrelerde reverse turnike atıldığında genelde potalı atış yapılmalıdır. Reverse turnikede genç basketbolcu adayı topu sırtıyla korumaktadır.


Genç basketbolcu adayları reverse turnikeyi ayak oyunlarıyla kombin ederek tekniğin formunu mükemmelleştirebilir. Bunun için reverse step, reverse, spin move hareketleriyle çok antrenman yapması ona yardımcı olacaktır.

Reverse Turnikede Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Eğer çembere reverse turnike çembere uzaktan başlarsa, çemberle top arasındaki bağlantı bozulur.
  2. Reverse turnike atan basketbolcu adayı sıçramak için fazla enerji harcayabilir.
  3. Reverse turnike yapan basketbolcuya yardımın gelmesi durumunda top kaybı yaşanabilir. Bu durum reverse turnikenin en zayıf noktasıdır.
  4. Genç basketbolcu adayı reverse turnike yapmak için bir tarafı zorlarsa boştaki takım arkadaşını bulamayabilir.

Reverse turnike genç basketbolcuların oldukça sevebileceği bir teknik beceridir. Reverse turnike seyirciye seyir keyfini verir. Genç basketbolcu adaylarının bireysel gelişimleri yolunda reverse turnikeyi denemelerini önerebilirim.

Reverse turnikelerinizin alkış toplaması umuduyla, basketbolla kalın.
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.