Basketbol Antrenörü Ümit Yanar

 Basketbol antrenrörü Ümit Yanar; 20. yüzyılın dördüncü çeyreğinde doğdu. Küçük bir vilayetin küçük bir kasabasının çok küçük bir köyünde doğdu. Bu köyde ömrünün ilk 5 yılını geçirdi.

Arkadaşlarının oynadığı oyunların tümünde hep dışarda kaldı. Halay çekmesini bilmediği için düğünlerde halay çekenleri imrenerek izledi. Düğünlere gittiğinde alay edildiği için utandı.

(Aşağıdaki görsellerde basketbol antrenörü Ümit Yanar'ın ilk basketbol oynadığı yer bulunmaktadır. İkinci görselde basketbolu sevdiren ilk şampiyon basketbol takımı bulunmaktadır. Rahmetli Şaban abi ve basketbol aşığı Hulki abiye saygılarımla...)

Okulum Basketbol Sahası

Tutunamayanların Ansiklopedisinden: Basketbol Antrenörü Ümit Yanar

Basketbol antrenörü Ümit Yanar; kendinden büyüklerden utandığı için onlarla hep sessiz konuştu. Büyükleriyle sessiz konuştuğu için onlardan sürekli dayak yedi. 

Ümit Yanar okula gitmek isteyince büyükleri bu isteği kabul etmedi. Evden kaçtı okula gitmek istedi. Öğretmeninden utandı. Okulu çok sevdi ama okulda bulunmaktan çok korktu. Basketbol antrenörü Ümit Yanar hep bir korkuyla yaşadı. Evden kaçıp okula gitti. Amcası Ümit Yanar'ı okuldan aldı. 

Basketbol Antrenörü Ümit Yanar'ın Yaptığı Meslekler

Basketbol antrenörü Ümit Yanar çobanlık yaptı. Sürüyü eve getirirken bazı koyunlarını kurda kaptırdı. Korktu. Karabaş adında bir köpeği oldu. Ümit Yanar; Karabaş'ı sevemeden köpek öldü.

Ümit Yanar küçük köyündeki küçük gezintilere gitmekten bile korktu. En yakın arkadaşından hep dayak yedi. Kafası sürekli yarıldı, kanadı. Otuzlu yaşlarda o arkadaşın aslında iyi bir insan olmadığını öğrendi. Kendinden utandı.

Ümit Yanar'ın Basketbola Yolculuğu

Basketbol antrenörü Ümit Yanar 6 yaşına doğru büyük şehre gönderildi. İlk vapura bindiğinde vapurun çıkardı sesten korktu. Güvertede yere uzandı. Alay edildiği için hiç kimseyle konuşmadı. 

Ümit Yanar gözünü yanan ampüle dikerek saatlerce düşündü. Düşündüklerini kimseyle paylaşmadı. Düşündükleri Ümit Yanar'ı un ufak etti.

Amcası onu okula kayıt etti. İlkokulu birincilikle, orta okulu ikincilikle, liseyi orta dereceyle bitirip üniversiteye girdi. Üniversitede düşünceleri paylaşmayı öğrendi. Ümit Yanar düşüncelerini bir türlü paylaşmayı beceremedi.

Üniversiteyi bitirince memuriyette çalıştı. Anadolunun çeşitli kasabalarında çalıştı. Hiç bir yerde yaşamayı beceremedi. İş hayatında sürekli başarısız oldu. 

Spor yarışmalarına çok katıldı. Atletizm ve basketbolu çok sevdi. Koştuğu yarışlarda başarısız oldu. Yarışmalara katılımı dahi takdir görmedi. Hayatını basketbola adadı. 

Basketbol antrenörü Ümit Yanar, İstanbul'un derinliklerinde nefes almaktadır. Hala başarısızlıkları tadıyor. Başarısızlığın ne olduğunu öğrenemedi. 

El yazısının çirkin olduğu yüzüne vuruldu. Utandı. Yazdıklarını gizlemek istedi. Yazdıklarını gizlemeyi beceremedi.

Basketbol antrenörü Ümit Yanar en çok basketbolu sevdi. Basketbol onu sevmedi.


Basketbol Antrenörü Ümit Yanar'ın Gördüğü İlk Basketbol Takım

Gördüğüm ilk basketbol takımı, şampiyon takım. Rahmetli Şaban abiye saygılarımla... Hulki abimin basketbol sevgisine  olan anılarımla basketbol antrenörü Ümit Yanar'ı yazdım.

Şampiyon Efsane Basketbolcular


Paylaş:
spacer

12 yorum:

  1. hocam gozlerim kamasti oyle bir duygulandim ki anltamam duygularimi nasil tarif edecegimi bilmiyorum sizin basariniz her zaman goz onunde gururla bakiliyo siz dunyanin en iyi antrenoru taktiklerin adami siz bu yazdiklarinizin gucuyle yasiyosunuz sizi gordugum an size sarilmak istiyorjm hocam sizinle gurur duyuyorum her zaman destekcinizim hocam (ker) ❤️

    YanıtlaSil
  2. canım hocam her başarısızlık başarmak için yeni bir adımdır bize öğrettikleriniz için basketbol bilgisi olsun daha da önemlisi hayat bilgisi için teşekkür ederiz her zaman kalbimizdesiz yarın yeni bir gün kalkın ve başar ak için daha cok calisin 🏀

    YanıtlaSil
  3. hocam siz basaramadiginizi dusunuyorsunuz ama onca insana ben dahil basketbolu siz sevdirdiniz basketbolun sizi sevmedigini dusunuyorsaniz akliniza hep bizi getirin sizin sayenizde basketbola asik olanlari dusunun inanin kimsenin cesaret edemedigi seyleri siz basketbol icin yaptiniz basketbol ve biz sizi cok seviyoruz💖

    YanıtlaSil
  4. hocam siz basaramadiginizi dusunuyorsunuz ama onca insana ben dahil basketbolu siz sevdirdiniz basketbolun sizi sevmedigini dusunuyorsaniz akliniza hep bizi getirin sizin sayenizde basketbola asik olanlari dusunun inanin kimsenin cesaret edemedigi seyleri siz basketbol icin yaptiniz basketbol ve biz sizi cok seviyoruz💖

    YanıtlaSil
  5. Hocam allah rahmet eylesin koclariniza cok basarili ve iyi bir antrenorsunuz

    YanıtlaSil
  6. Sevgili kardeşim;
    Blogundaki paylaşımlarını denk geldiğim zamanlarda okuyabiliyorum. Açık ara son paylaşım en iyisi. Makalelerinin sayısını bilmiyorum ama kitaplaşacak kadar olduğunda kitap yapalım. İmzan için önlerde yer tutacağım.

    Sağlıkla…

    YanıtlaSil
  7. İyiki sizin gibi bi hocayla tanışmışım bir futbolcu olmama rağmen bana basketboluda sevdirdiniz

    YanıtlaSil
  8. Bu hayatta bana basketbolun satranç olduğunu,basketbolun içinde nasıl bulunacağını öğreten insan senin ile çok uzun zaman geçiremesek bile kısa zamanda bana yıllarını aktardın senden öğrendiklerim bana evrensel basketbol anlayışının dışında bir basketbol vizyonu kattı bir sporcu nasıl hareket eder nasıl yürür bunları senden öğrendik şu an profesyonel hayatıma devam ediyorsam sayenizdedir ellerinizden öpüyorum hakettiğiniz yerlere geleceğinizden şüphem yok.

    YanıtlaSil
  9. Hocam çok güzel bir yazı çok uzun ve başarılı bir hayat hikayesi sizden almamız gereken çok fazla bilgi var gerek satranç gerek basketbolla gerek başka sporlarla ilgili ve sportmenlik bilgileriyle alaklı bloğunuzdan güzel yazılarınızla bilgileniyoruz. Bu güzel bilgileri ve yazılarınızı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz çok fazla insana ulaşması gereken yazılarınızla umarım en iyi yerlere gelirsiniz

    YanıtlaSil
  10. Hocam sizinle guru duyuyorum. Bu kadar yaşadığınız zorluklara rağmen asla pes etmemenize hayran kaldım. Mesleğinizde daha iyi yerlere gelmenizi dilerim. Umarım başarı daima hayatınızda olur. 🏀

    YanıtlaSil
  11. Beşir Taha Dinçel31 Mayıs 2024 08:31

    harika olmus hocam

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.