EUROLEAGUE | TAKIMLARIN SAYI LİDERLERİNDEN ÖĞRETİLER

Euroleague Sayı Lideri

 Kendi Takımlarında Alev Alan Oyuncular

Euroleague'de basketbolcularının takımlarında bir maçta en çok sayı atan oyuncularına bir bakış yapalım. Burada en skorer oyunculardan ne gibi dersler çıkarabiliriz ona bakalım. 


Geçtiğimiz hafta Euroleague'de El Classico ve Adriyatik Ligi derbileri oynandı. Partizan ve Real Madrid rakiplerini yenerek ilk maçların rövanşlarını almış oldular. Bu derbilerdeki ilk maçlar da tek top ile sonuçlanmıştı.

Partizan'dan Zach LeDay 4/5 üç sayılık atışıyla kariyerinin en iyi şutunu atmış oldu. Sergio Llull ise ilk çeyrekte sayı atamamasına karşın dördüncü çeyrekte 15 sayı bularak Real Madrid'e galibiyeti getirdi.

Euroleague'de bir maçta ortaya çıkan en skorer oyuncu bu yıl daha fazla değişiklik göstermektedir. Geçen hafta Partizan'ın en skorer dördüncü oyuncusu Leday takımının en skorer oyuncusu oldu. Böylelikle Leday bu yıl dördüncü kez takımın skor lideri oldu.

Llull ise bu yıl sadece bir kere takımın skor lideri olurken, bu sezon euroleague'de sadece iki kere 15 sayıdan fazla attı.

Bu sezon euroleague'de hangi oyuncunun alev alacağının belirsizliği ligi de güzelleştirmektedir. Bu sezon toplam 128 oyuncu en az bir maçta takımlarının en skorer oyuncusu oldu. Yani ortalamaya vuracak olursak her takımda 7 oyuncu bunu başarmış oluyor.

Euroleague'de takımlarının skor liderliğini en çok yapan oyuncular ise, Olimpiakos'tan Sasha Vezenkov 13 kere takımının sayı lideri oldu. Panathinaikos'tan Dwayne Bacon 11 kere takımının en skorer oyuncusu oldu.

Euroleague takımlarından çıkan en çok sayı liderleri ise şimdiye kadar şöyle oldu: Virtus Segafredo Bologna'dan 10 farklı oyuncu sayı liderliğini yaptı. Son şampiyon Anadolu Efes'te ise şimdiye kadar sadece 4 oyuncu sayı liderliğini yaptı. Anadolu Efes geçen sene şampiyon olduğunda bir maçta sayı liderliği yapan oyuncu sayısı 5 idi.

Takımlardaki oyuncuların 17'si %15 oranında potayı tehdit ederken, oyuncuların 4'ü %20 den fazla potayı tehdit etmektedir. Bu oyuncular ise Mike James, Will Clyburn, Vasilije Micic ve Lorenzo Brown.

Anadolu Efes gibi bir takımın hücum gücünün çok fazla olması bu durumun öngörülebilir olmasını gösterse de Sergio Llull ortaya koyduğu performansın da gösterdiği gibi maçlarda X-Faktör'ün genelde olduğunu göstermektedir.

Llull'un Barcelona'ya karşı ortalamasından 3 kat daha fazla sayı atarak takımına skor liderliği yapması Euroleague'deki oyunculara da fırsatlar sunmaktadır. 

Kimin alev alacağını bilememek seyirci için de keyifli bir müsabaka geçirmesi anlamına da gelmektedir.
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.