Basketbol Oynamaya Nasıl Başlanabilir?

Herkes basketbol oynayabilir. Peki basketbol oynamaya nasıl başlanabilir? Basketbol oynamak için 2 şeye ihtiyacınız vardır. Biri top diğeri de potadır. Bundan sonra parklar, okul bahçeleri sizin için basketbol oynamak yeterli olacaktır.

Basketbol Oynamak

Basketbol oynarken tek başınıza şut atabilirsiniz. Maçı kazandıran sayıyı hayal ederek basket atabilirsiniz. En sevdiğiniz basketbolcu gibi hareketler yapabilirsiniz.

Bir arkadaşınızla 1e1 basketbol oynayabilirsiniz. Hatta arkadaşlarınızla takımlar kurup tek pota ve çift pota basketbol maçlarını oynayabilirsiniz.


Herkes Basketbol Oynayabilir

Basketbola başlayıp oyununuzu ilerletmek isteyebilirsiniz. Bunun için basketbol okullarına gidip düzenli basketbol eğitimi alabilirsiniz. Basketbol becerinizi bireysel çalışmalar yaparak geliştirebilirsiniz.
Hiç bir şeyiniz yoksa bir top ve kendinizin yaptığı bir çember dahi basketbol oynamaya yeterlidir. Basketbol oynamaya engel yoktur. Yeter ki siz basketbol oynamak isteyin.

Basketbol Oynamak Herkesin Hakkıdır

Basketbol oynamak için sadece basketbol maçı yapmak zorunda değilsiniz. Çeşitli basketbol oyunları oynayabilirsiniz. Mesela 21, 9 Aylık, Eşek oynayabilirsiniz. Unutmayın basketbol oynamak uzunların ve yetenekli olanların yaptığı bir spor değildir. Herkes basketbol oynayabilir.
Basketbol oynamaktan keyif aldığınız gibi basketbol oyunlarından da keyif alabilirsiniz. Basketbol oyunlarından "eşek" oyununu sizin için anlatmaya çalışayım.

Eşek Nasıl Oynanır?

Eşek oyunu iki veya daha fazla oyuncu ile oynanır. Her oyuncu sahada belirlenen bir noktada şut atar. Şutu kaçıran oyuncular "EŞEK" yazısındaki harfleri her şut kaçırdıklarında alır. 
"EŞEK" kelimesini tamamlayan oyuncu oyundan çıkar. Basketbolda eşek oyununu kazanan oyuncu sonda kalan kişi olur.
Son kalan basketbolcu "EŞEK" oyununu kazanmış olur.
Nice keyifli basketbol maçları ve oyunları oynamanız dileğiyle.
Paylaş:
spacer

1 yorum:

  1. Basket oynamak kadar basketi seyretmek te çok güzeldir hocam.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.