EUROLEAGUE | PARTIZAN - DANTE EXUM

Euroleague Dante Exum


 Dante Exum Euroleague için Crossover'a Konuk Oldu

Dante Exum'un yıldızı Avustralya'da parladı. 2021-22 Sezonunda NBA'den Barcelona'ya transfer oldu. Bu sezon ise eurolegueye geri dönen Partizan forması giymektedir.

Forvet oyuncusu olan Dante Exum 1,98m boyundadır. Geçen sezon Barcelona ile Eurouleague'de Final Four oynadı. İspanya ACB Ligi Play Off'larında final oynayarak çok iyi bir sezon geçiren Dante Exum, euroleague için Crossover'ın konuğu oldu.

Bu sezon Partizan'a geçen Dante Exum; "Bir rüya gibi. Partizan'da basketbol oynamak, sadece muhteşem seyircisi için oynamak olarak açıklayamam."  dedi. "Taraftarlar sadece ayakta duruyorlar ve sadece sloganlarla şarkılar söylüyorlar. Maçı çoğu zaman izleyemiyorsunuz, taraftarları izliyorsunuz. Her taraftar her an tezahürat yapmak için bekliyor ve tüm salon aynı anda tezahürata başlıyor. Bu inanılmaz bunu açıklayamam."

Exum, Obradovic ile çalışmayı şöyle değerlendiriyor. Obradoviç'in kendisini ve takımını daha iyi oyuncular olmaya zorlamasını beğendiğini ve bunu takdir ettiğini söylüyor.

"Bence onunla ilgili en büyük şey meydan okumasıdır. Size özgürce akıllı oynama fırsatı sunuyor. Akıllı oyna, doğru şekilde oyna bu onun hakkında en sevdiğim şeydir.

Avustralya'da büyüyen genç yıldız, NBA oynama şansı buldu. Ardından da euroleague'ye gelmeye karar verdi. Şimdi ise Belgrad'ta Partizan için basketbol oynuyor. 

Merak edenler için Dante Exum'un Euroleague'nin Crossover baskısında yayınlanan podcast'ini dinleyebilirler.

Söyleşi Podcasti



Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.