Topsuz Oyuncu Sahada Ne Yapar?

Basketbol maçı sırasında topun sizde olmadığı anlar olacaktır. Peki topun sizde olmadığında ne yaparsınız? Topsuz oyuncu sahada ne yapar?

Size neden pas verilmediğini mi düşüneceksiniz? Hayır. Şimdi basketbol sahasında topsuz oyuncunun neler yapabileceğine birlikte bakalım.

Topsuz Oyuncu Ne Yapmalı

Sen Topsuz Oyuncu! Sahada Ne Yapmalısın?

Basketbolda topsuz oyuncu olan sporcuların yapabileceğiniz en iyi şey boş bir alana gitmek olmalıdır. Gittiğiniz yerde eğer boş iseniz, o zaman takım arkadaşınız size pas verebilir. Topu aldığınızda isabetli bir üç sayılık şut atabilirsiniz. 

Bazen sizi savunan oyuncu size baskılı savunma yapacaktır. Böyle bir durumda savunma oyuncusundan kurtulmaya bakın. Topsuz oyuncu olan siz basitçe takım arkadaşınızın size pas vermesi için oradaki konumuzu değiştirmeniz gerekecek.

Topsuz Oyuncuysanız

Topsuz oyuncu siz olduğunuzda, yapabileceğiniz başka seçenekler şunlar olabilir. Screen yapmak. Böylece takım arkadaşınızın savunmasından kurtulmasına yardım etmiş olursunuz. 
Screen yaparken hareketsiz durmalısınız. Eğer hareket halinde screen yaparsanız, hakem size faul çalar. Böylece top karşı takıma geçer.

Topsuz Oyuncuyken Basketbolunuzu Geliştirebilirsiniz

Topsuz oyuncu olduğunuz durumda basketbol oyununu renklendirmeye çalışın. Basketbol sahasında boşa zaman harcamayın. Neden bana pas gelmiyor diye düşünmeyin. 

En basitinden boş bir alana gidin. Top ile oynayan oyuncunun alanını boşaltın. Basketbol sahasının zayıf bir yerinde pozisyon alın. 

Topsuz Oyuncuya Tavsiyeler

Sonuçta top size geldiğinde topsuz basketbol oynamanın avantajları sizi, ailelerinizi ve seyircileri şaşırtacaktır.

Basketbola yeni başlayan genç basketbolcu adayları! Topsuz oyuncu basketbol sahasında ne yapar? Bunu düşünün ve harekete geçin.

"Basketbol ayakla oynanan bir spordur."
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.