Spor, Toplum ve Basketbol

Her devlet vatandaşlarının spor yapmasını destekler. Spor genç bireylerin toplumun istendik alışkanlıklarını kazanmasının bir yoludur. Gençlerin nitelikli yetişmeleri hususunda spor, toplum ve basketbol olan konumuz iç içedir. 

Spor ve Toplum

Spor ve toplum dendiğinde basketbol konunun tam ortasına denk gelmektedir. Basketbol toplumun istendik davranışlarını pekiştiren bir araçtır.

Spor fiziksel, ruhsal ve toplumun gelişiminde önemli bir rol edinir. Basketbol ile biz rolü oynamaktayız. Basketbol sosyalleşmeyi ve toplum ile bütünleşmeyi sağlar. Basketbol sayesinde aynı amaçlar etrafında toplanılır. Basketbol toplumun birlikte hareket etme içgüdüsünü harekete geçirir.

Spor, Toplum ve Basketbolun Birleşmesi

Spor; genç bireylere sosyal olma olanaklarını kazandırır. Genç bireyler spor ile kişiliklerinin olgunluk kazanabileceği bir ortam hazırlar.

Kişiler toplum içindeki farklılıkların ne olduğunu öğrenir. Ortak duygu, düşünce ve eylemlerde buluşur. Ortak bağlar kurulur. Bireylerin kurduğu bağlar toplumu harekete geçirir. Toplum da kişileri belli amaçlara yönlendirerek onları hayatta başarılı olmaları için kamçılar. 

Tüm bunlar spor ile yapılabilir şeylerdir. Dolayısıyla insanların spor yapma alışkanlığı kazanması istenir. Bireylerin yeteneklerinin gelişmesi ve sağlıklı kalabilmelerini spor ve basketbol sağlar. Bu pencereden bakıldığında spor, toplum ve basketbolun birleştirici gücü anlaşılır olmaktadır.

Basketbol Toplum için Bir Araçtır

Spor yapmak sosyalleşmenin bir aracıdır. İlişkilerin geliştirilmesi açısından spor yapan bireyler değer kazanmaktadır. Değerler eğitimini basketbol ile sürdürmek kolaydır.

Sportif faaliyetler toplumdaki kültürel kaynaşmayı destekler. Sosyal davranış ve ilişkiler istendik seviyeye gelmesine yardımcı olur. Serbest zamanların değerlendirilerek spor ve basketbol geniş çevrelere yayılabilir.

Basketbolun Topluma ve Spora Katkıları

Spor ve basketbol beden, ruh ve fizik olarak sağlıklı nesiller yetişmesine yardımcı olmaktadır. Dolayısıyla ileri toplumlar sporu sosyal hayatın bir parçası olarak görür. Spor gelişmiş ülkelerin  aynı zamanda ileri ve çağdaş olduğunu göstermektedir. Biz bu çağdaşlık seviyesini toplumu basketbol ile kaynaştırarak yapma gayretinde olan koçlarız.

Spor, toplum ve spor ışığında şöyle bir bakış açımız oluşabilir. Basketbol okullarının ve basketbol kulüplerinin bu alanda yadsınamaz katkıları vardır. Çocuklarımızın basketbol eğitimi aldıkları süre içerisinde ilk odaklanmamız gereken şey; spor ve toplum kavramı olmalıdır.

Böylece çocukların sağlıklı gelişimleri için basketbol ile bir adım atılır. Bundan sonraki aşamada çocukların performans değerlendirmesine geçilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Spor ve toplumun önemini vurgulamak için aşağıdaki söz bir daha düşünmenin zamanı;

"Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim."

 

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.