NBA | SEYİRCİ REKORU KIRILAN MAÇLAR

Seyirci Rekorları NBA

 NBA'de En Çok Seyircinin Olduğu Maçlar Tarihi

NBA'de bazı maçlar ikonik oluyor. İşte o maçlarda salonda olmak tarihe geçmek uzun yıllar boyunca anlatılacak bir hikayedir. Ben de NBA'de seyirci rekoru kırılmış olan maçlara bir göz attım.

Şampiyonu belirleyen 7. maç, All Starda bulunmak, veda eden oyuncunun son maçı, bir rekorun kırıldığı maç gibi anlar unutulmaz oluyor. Bunları anlatırken işte ben de oradaydım. Cümleleriyle başlamak gerçekten unutulmaz oluyor. 

Geçen günlerde San Antonio Spur 68.323 taraftarın bulunduğu bir maç oynayarak NBA tarihinde en kalabalık seyircinin bulunduğu müsabakayı oynadı. Böylesi unutulmaz anlardan biri olan NBA'deki seyirci rekorlu maçlara gelin birlikte bakalım.

Chicago Bulls vs Atlanta Hawks 

27 Mart 1998'de NBA'de Chicago Bulls ile Atlanta Hawks arasında oynanan basketbol maçına 62.046 biletli seyirci gitti.

Tarftarlar Micheal Jordan'ın Atlanta'daki son maçı olduğu düşüncesiyle salona akın etti. Steve Kerr o günkü duygularını şöyle değerlendirdi. "Salon o kadar doluydu ki taraftarların çoğu seni göremiyorlardı bile. Maçı da ancak skorboard'tan takip ediyorlardı. Bu çok tuhaftı ama insanlar oradaydı."

2010 All Star Maçı

NBA tarihinde 10 Şubat 2010'da oynanan basketbol maçına 108.713 biletli seyirci gitti. Maçta Kobe Bryant ve Chris Paul'ün sakatlanması bile heyecanı kesmedi. Wade MVP ödülünü aldı.

Boston Celtics vs Detroit Pistons

29 Ocak 1988 tarihinde NBA basketbolunda 61.983 biletli seyircinin izlediği bir basketbol müsabakası gerçekleşti. 

Bir önceki sezon Boston Celtics'e karşı finali 4-3 kaybeden Detroit şampiyonluk parolasıyla çıktığı bir maç olmuştur. Larry Bird 25 sayı atmasına rağmen Detroit Pistons maçı 125-108 kazandı.

Denver Nuggets vs Minnesota Timberwolves

NBA'de 17 Nisan 1990 tarihinde 49,551 biletli seyirci önünde oynanan bir basketbol maçı olmuştur. Bu maçtan önce Minnesota Timberwolves 45.000 kişilik 2 maç oynayarak seyircisini salona çekmiştir.

Boston Celtics vs Los Angeles Lakers

O zamanların seyirci rekoru kırıldığı bir NBA finalleri 7. maçı oldu. Tarihler 5 Mayıs 1969'u gösteriyordu. 17.567 seyircinin olduğu maçta bir basket fark ile Bill Russel ve Celtics 11. NBA şampiyonluğunu kazandı.


Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.