KULÜBÜM U14’TEN 2022’YE GÜZEL VEDA


U14 basketbol

Kulübüm U14 Takımı 2023’e Kazanarak Giriyor

Uzun zamandır her antrenman ve her maçta iyiye giden ve basketbolu nitelikli oynamaya çalışan takımım ligin 3. haftasında güzel basketbolunu süsleyerek Göksporu 57-42 yenerek yeni yıla kazanan bir takım olarak adım atıyor.

Geçen gün karşılaştığı Gökspor müsabakasına bir klasik olarak yine eksik kadroyla çıkan u14 basketbol takımım antrenmanda öğrendikleri funthemental becerilerini sahaya yansıtarak Gökspor karşısında sahada basketbolu oynayarak kazandı. 

Gökspor da gerçekten çok sportmence oynadığı için kendilerini tebrik ederim. Özellikle 9 numaralı oyuncuları büyük bir oyunculuk potansiyeline sahip. Umarım ilerde onu liglerde görürüz.

U14 basketbol maç

Basketbol Takımım Ne Yaptı?

Bizim için sahada funthemental becerilerimizin önemi skordan daha değerliydi. Nitekim uzun zamandır da funthemental çalışmaktayız. Hala istenilen kadar olmazsa da sporcuları artık pas becerileri ve dribling becerilerinde bir sınırı aştıklarını bu maçta net gösterdiler.

Diğer taraftan 3’lü Tehdit Pozisyonu alma ve kullanma yetilerinde de bir aşamaya geldik. Özellikle dribling hakkımız saklıyken kullanılan “cross step ve Rocker move” funthemental yetilerinin alışkanlık haline geldiği gözlemlenmesi son derece mutluluk verici oldu. Bu funthemental yetilerini topa yapılan baskılarda da kullanmayı beceren süminik basketbolcularım doğal olarak top kayıplarının çok ama çok düşük olmasını da sağladı.

Dikkat ederseniz sadece takımımın funthemental’inden söz ediyorum. İnanın antrenman ve maçlarda da sadece funthemental konuşuyoruz. Ne hakem, ne rakip, ne de başka birşey sadece funthemental.

Diğer çalıştığımız şey de “karar çizgisi” adımı. Bu funthemental yetisi de bize 2 şey kazandırdı. Hücumda top kaybının önünü engelleyecek pas alışı ve 3’lüTehdit Pozisyonu ile birleştirerek tam saha baskıyı kırmak.

Maçta şu faydası oldu. Basketbolcularım bu furthermental beceriyi uygulayabildikleri için rakibin hiç bir pres girişiminde mola almadan rakibin atağına karşı atak üreterek oyun üstünlüğümüzü de koruduk.

Küçük Deniz’in çok iyi fastbreak kulvarları doldurup çembere gitmesi, Bartu’nun coast to coast becerileri ve fastbreak pasları, Kerem’in topu iyi savunması ve reboundları, Tank’ın bire bir becerileri, Hüseyin’nin topu dağıtması. Emre,’nin oyunda kalması, Rüzgar’ın agresifliği, Kuzey,in blokları; Ozan, Emir ve Mert’in bench desteği bizim ilerde bir takım olarak anılacağımızı net gösterdi. 

Haklı galibiyetinizi kutlayarak hepinize yeni yılda bol galibiyetle maçlar dilerim.

Teşekkürler çocuklar.
U14 basketbol mola


Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.