EUROLEAGUE | EUROLEAGUE'DEN DAZN, ERGİN ATAMAN İLE KOÇLUK DENEYİMİNİ KONUŞTU

 

Ergin Ataman

Ergin Ataman ile Coach'luk Deneyimi

Euroleague'de DAZN'a konuk olan Anadolu Efes Basketbol takımının coach'u Ergin Ataman deneyimlerinden söz etti. Bazı noktaları derleyerek not ettim.  Ataman bakalım neler demiş.

Gelecekte olasılık olan 4 sayılık atış ve köşe noktaları için ne düşünüyorsunuz?

"Belki saha biraz büyüyebilir. Çünkü köşeler 3 sayı çizgisine çok yakın olduğu için top kayıpları orada çok fazla olmaktadır."

Yarısahayı geçme süresinin azaltılması hakkında ne düşünüyorsunu?

"Oyun çok hızlanır. Çok ilginç olur ama bu kolay değil çünkü şimdi de pek çok durumda zorlanıldığ zamanlar oluyor. Eğer yarısahayı geçme süresi 6 saniyeye düşerse çok fazla ihlal olacağını düşünüyorum. 3 sayı çizgisi daha geriye gelebilir ancak 4 sayılık atış fikri çok hoşuma gitmiyor."

Elinizdeki Playbook ile oyuncunuzun özgürlüğü arasında nasıl denge kuruyorsunuz?

"Playbook'u dengelemek için çok fazla antrenman yapmayı sevmiyorum. Beş yıldır birlikteyiz ve sistemimizi oynuyoruz dolayısıyla fazla antrenmanları durdurmuyorum. Tüm oyuncularım her konumu biliyor. Örneğıin oyuncularım Pick&Rol'ü faul çizgisinden oynamayız. Yan çizgiye yakın oynamalıyız. Oyuncularım bunu da daha fazla alan kazanmak için yaptıklarımızı biliyorlar. Oyunculara kanatlardan penetre yapılması için daha fazla olanak verilebilir. 

Artık çok hoşuma gitmeyen tek sorun savunmayı değiştirmenin hücumu öldürdüğü düşüncesidir.

Playbook için oyuncularla çok fazla toplantı yapmayı sevmiyorum. Çünkü her gün ders yapmak yerine sahada antrenman yapmak oyuncular için daha önemlidir. Onun için toplantıları maksimum 20-25 dakika sürmektedir."

Oyuncuların Low Post oynamaları hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

"Low posta Clyburn'ü koymayı bu yıl getirdik. Çünkü değişkenlik gösteren savunmalara karşı bir şey değiştirmek gerekiyordu. Çünkü rakiplerimiz hücum düzenimize karış önlemler almaya başladılar. Low postta oynayacak oyuncumuzun da buradaki sorunları çok iyi çözümlemesi gerekiyor."

Avrupadaki oyununuzu geliştirmek için bu yıl getirmiş olduğunuz yeni bir yaklaşım var mı?

"Oyun hakimiyetini kazanmak için meydan okumayı kullanıyorum. Özellikle oyunun son 5 saniyesindeki pozisyonlar için herkese her şeye karşı durmak gerekir.

Kupayı iki kez kazandıktan sonra güçlü olan karakterlerle çalışmak çok zor olmaktadır. Eğer yıldız oyuncularınızın da güçlü karakterleri varsa yeniden onları yeniden motive etmek biraz zaman alabilir. Çünkü geçen yıl kupayı kazandım der. Basketbolcularım sezonun ilerleyen kısmında motivasyonlarını toplayacaklarına inancım da tamdır. Takımımın hedefine ulaşacaktır. "

Pek çok kişi büyük bir egoya sahip olduğunuzu düşünüyor, bu konuda ne diyeceksiniz?

"Ben çok cana yakın bir insanım diyemem. Bir egoya sahip olmalısınız çünkü büyük yıldızlarla çalışıyorsunuz. Hepsinin bir özelliği var. Onları koruduğunuzu, sürekli sahanın içinde kalmadığınızı, hakemlere karşı onları desteklediğinizi göstermelisiniz. 

Oyuncularınız sizin gerçekten çok güzlü bir zihniyetinizin olduğunu gördüklerinde de size inanırlar."

Sohbetin Tamamını  İzleyebilirsiniz


Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.