FIBA | KADIN BASKETBOL PROJESİ - ONUN DÜNYASI ONUN KURALLARI

Onun Dünyası, Onun Kuralları

 ONUN DÜNYASI ONUN KURALLARI


FIBA'nın Her World, Her Rules  programına ilgi çok yüksek olduğu için, FIBA 2023'te üçüncü kez bu programı uygulayacak.


Bugüne kadar 100'den fazla Ulusal Federasyon programa katılmıştır.  FIBA, Ulusal Federasyonları tekrar kadın basketbolunun gelişmesi için #HerWorldHerRules programına katılmasına tekrar davet etti.
 
FIBA Europe tarafından 2018'de 6 -15 yaşları arasında daha fazla kızın basketbol oynamasını sağlamak için oluşturulan #HerWorldHerRules artık federasyonların kızların spora genel katılımını artırmasına yardımcı olan küresel bir kampanya haline dönüştü.
 
#HerWorldHerRules programının amacı kadın basketbolunun popülaritesini hem yerel hem de ulusal düzeyde artırmaktır.
 
Women in Basketball sütununun ilk hedefi kadın oyuncuların katılımını artırmak olsa da, diğer hedefler arasında kadın antrenörler ve yetkilileri geliştirmek ve bunlardan yararlanmak olmuştur. Ayrıca FIBA ​​3x3 Kadınlar Serisi ve  FIBA ​​Kadınlar Basketbol Dünya Kupası gibi kadın müsabakalarının etkisini en üst düzeye çıkarmak yer alıyor .
 
Dünya Kupası, Women in Basketball'un bir diğer hedefi taraftar sayısını artırmaya yardımcı olmaktır. #HerWorldHerRules  gibi programların devamı, basketbolda kadınlara öncelik vermeye devam etmek ve basketbolun genç kızlar arasında bir numaralı spor olmasını sağlamaya yardımcı olmak için ideal bir yoldur.
 
FIBA'nın Küresel Ortağı TCL, 2023'te #HerWorldHerRules kampanyasını desteklemeye devam edecek.

#HerWorldHerRules








Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.