BCL | BASKETBOL ŞAMPİYONLAR LİGİ BGL'Sİ BAŞLIYOR

Şampiyonlar Ligi BGL'si

BCL (Basketbol Şampiyonlar Ligi) U18 Şampiyonası Düzenlenecek

FIBA web sitesinden yapılan habere göre bu yıl Basketbol Şamipyonlar Liginde (BCL) yer alan kulüplerin U18 takımları arasında Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi yapılacağı duyuruldu.


Basketbol Şampiyonlar Ligi (BCL) Gençler Basketbol Şampiyonlar Liginin kurulacağına dair bir projenin yaratıldığını duyurdu. Sekiz farklı ülkeyi temsil eden BCL’deki  kulüplerin genç takımları lig fikstürüne göre oynayacaklar.

Ülkemiz basketbol kulüplerinden Tofas , Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin açılışına Bursa'daki iki mekanda ev sahipliği yapacak ve ilk şampiyonlar 15 Nisan Cumartesi günü Tofaş Nilüfer Spor Salonunda oynayacak.

BCL Gençler Liginde yer alacak olan takımlar şunlardır. Bnei Ofek Dist Herzliya (ISR),  ERA Nymburk (ÇEK),  Filou Oostende (BEL),  Hapoel Bank Yahav Kudüs (ISR), Igokea m:tel  (BIH),  Lenovo Tenerife (ESP),  MHP Riesen Ludwigsburg  (GER) , Rytas Vilnius (LTU),   UCAM Murcia (ESP) ve Tofas şampiyonluk için mücadele edecek.

Basketbol Şampiyonlar Ligi CEO’su Patrick Comninos; “oyuncuları yetiştirmeye yardımcı olamka için en uygun koşulları süreklilik eşliğinde sağlamaya çalışmak için atılan bir adımdır. Basketbol Şampiyonlar Liginde en az 5 yerli oyuncu olması kuralı da bu projemizi desteklemektedir. ” Dedi.

Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi kura çekimi Şubat ayında yapılacak ve on takım, her biri beşer takımdan oluşan iki gruba ayrılacak ve müsabaka 11 Nisan'da başlayacak.

Üç günlük grup maçlarının ardından, her gruptaki ilk iki takım Yarı Finale çıkacak.  Kendi gruplarında üçüncü ve dördüncü olan takımlar şampiyonada 5 ila 8. Sıralamaları için klasman maçlarına çıkacak. Her grupta sıralamada yer alan takımlar.

İlk şampiyon 15 Nisan’da Bursa’da belirlenecek. 

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.