TBF | BEŞİKTAŞ EMLAKJET’E NE OLUYOR?

 

Beşiktaş Erkek Basketbol

Beşiktaş Emlakjet Erkek Basketbol Takımı Nereye Gidiyor?

Beşiktaş Emlakjet; (TBF) Basketbol Süper Ligindi yer almaktadır. Takım, iç saha maçlarını 3,200 kişi kapasiteli BJK Akatlar Arena'da oynamaktadır.

1974-75'te kazandığı ilk TBL şampiyonluğunun üzerinden geçen 37 yıldan sonra, 2011-12 sezonunda muhteşem geçirilen bir sezonun ardından, Basketbol Süper LigiTürkiye Kupası ve FIBA Eurochallenge Kupası'nı kazanarak sezonu 3 kupayla noktalamıştır. Kulüp, 2012-13 sezonun başında tarihinde ilk kez 28. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanmıştır.

1987-88 sezonunda elde ettiği 3 galibiyet, 19 yenilgi ile 2. Lig'e düştü. 1988-89 sezonunda 2. Lig’de mücadele eden Beşiktaş, TB2L’yi şampiyon olarak bitirdi ve Türkiye Basketbol Ligi’ne 1 yıllık aradan sonra geri döndü.

Beşiktaş Emlakjet erkek basketbol takımı 2022-23 Sezonu TBF Türkiye Sigorta Basketbol Süper Liginde 3 galibiyet ve 12 mağlubiyet ile son sırada yer almaktadır.

Türkiye spor tarihinin en önemli kulüp takımlarından biri olan Beşiktaş Jimnastik Kulübünün erkek basketbol takımının ligin dibinde olması kanımca tüm basketbol camiasını üzmektedir.

Ülkemizin lokomotif kulübü olan ve yüzyıldır spor camiasında yer alan Beşiktaş'ın erkek basketbol takımının daha iyi yerlerde olmasını umut etmekteyim.

Kanımca kan değişikliğine giden Beşiktaş Emlakjet erkek basketbol takımı toparlanıp küme düşme hattının üstünde ligi bitirecektir. 

Ancak gönlümüz Beşiktaş basketbol şubsinin hem üst yapıda hem de altyapıda özlediğimiz öncü basketbol kulüplerinden biri olmasıdır.

Örneğin Beşiktaş Basketbolu deyince benim aklıma hemen Abdullah İnce, Altimur Tülmen, Hurşit Baytok gibi efsaneler gelmektedir.

Beşiktaş TBF Basketbol Süper Liginde üst sıralarda oynamanın yanısıra, hem altyapı olarak hem de üst yapıda lokomotif olmasını beklemekteyiz.

Kişisel olarak Beşiktaş Basketbol şubesinde Altyapı antrenörü olarak göreve hazır olduğumu düşünüyorum. Şayet Beşiktaş Basketbol şubesinde çalışma olanağı tarafıma sunulursa üst yapıya oyuncu hazırlayabilecek durumda olduğumu çok net bir şekilde hissediyorum.

Her ne olacaksa olsun, Beşiktaş'ın bu zor günleri atlatmasını dilerim.


Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.