PERTEVNİYAL LİSESİ BASKETBOL DOSTLUK TURNUVASI

basketbol turnuvası

 Basketbol Dostluk Kupası-2

Küresel pandemi covit-19'dan önce Pertevniyal Lisesi'nin düzenlediği 5x5 ve 3x3 basketbol turnuvasına spor bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun açışılışını yaptığı Pertevniyal Lisesi Dostuluk turnvuasına katılmış olan okulum kadın ve erkek basketbol takımı bu basketbol turnuvasının ikincisine de davet edildi.

Bu yıl Dostluk Turnvası 2. kez düzenlenecek. Pertevniyal Lisesi'nin 150. yıl dönümü olması sebebiyle Dosluk Turnavasına uluslararası bir organizasyon kazandırılmaya çalışılmaktadır. 

Masa Tenisi ve Basketbol branşlarında kadın ve erkekler arasında düzenlenecek bu turnuvaya davetlerinden dolayı okul Beden Eğitimi Öğretmeni Semra hanıma ve Pertevniyal Lisesine teşekkür ederim.

basketbol kadın

Okulum Kadın ve Erkek Basketbol Takımı

Geçen gün okulum kadın ve erkek basketbol takımıyla Pertevniyal Lisesiyle Dostluk Turnuvasının provası şeklinde hazırlık müsabakası yapan okulumun saha içi ve saha dışı performansından söz etmek istiyorum.

Okulum kadın ve erkek takımı ilk müsabakadan 1 saat öncesinde Pertevniyal Lisesinde buluştular. Maçlardan önce, maç sırasında ve yaptığımız toplantılarda şunları vurguladık.

  • Sporun kaynaştırıcı gücünü bilerek esas amacımız Dostluk Turnuvasında iyi arkadaşlıklar edinmek olmalıdır.
  • Kazanmak için tüm çabasmızı göstereceğiz ancak sportmence oynamak bizim için kırmızı çizgidir.
  • Ne olursa olsun Fair Play felsesinden ödün verilmeyecektir.
  • Saha içende ve saha dışında da düşünce, söz ve davranışlarımızda spor ahlakının gösterdiği doğrultuda hareket edilecektir.
  • Kazandığımızda ya da kaybettiğimizde duygularımızı kontrol etmeyi bileceğiz. Abartılı sevinçler olmayacak, kaybeden tebrik edilecektir.
  • Sahada basketbol funthemental becerilerinin ve basketbolun işaret ettiği güzellikleri yapmak için elimizden geleni yapacağız.

basketbol erkek

Basketbol Maçlarımız Nasıldı?

Hem kadın takımımız, hem de erkek takımımız Pertevniyal Lisesiyle kıyaslandığında eşit güçte iki okul takımı olarak değerlendirmekteyim.

Rakibin kadın takımının bizden daha organize olduğunu, sahadaki duruşlarıyla daha takım oldukları konusunda da fikrim var.

Bireysel beceri olarak baktığımızda okulumun kadın basketbol takımı daha ileride olduğu için de her iki takım dengeli bir durumda olmaktadır.

Sportemce mücadele konusunda kadın basketbol takımımın eksikleri olduğunu düşünsem de inanıyorum ki kadın basketbolcularım turnuva hazırlıkları sırasında çizdiğim ilkeleri çok daha iyi benimseyerek ona göre davranışlarını düzelteceklerdir.

Okulumun kadın takımı Eda'nın liderliğiyle oyunu ve skoru sürekli önde götürerek devam etti. Zaman zaman rakip takım hamleler yapsa da Mizgin ve Lilas'ın oyun becerilerini sahaya yansıtmaları sonucunda oyunun son dakikasında 4 sayılık bir avantaj yakalayarak maçı 38-34 kazandık.

Bunun yanı sıra ilk defa bir spor müsabakasına katılan kadın basketbolcumuz Melek ve Perinaz'ın da mücadelesi gerçekten takdiri hak etti.

Diğer oyuncularım, Esma, Defne, Melek, Ayça, Gamze'ye de bu müsabakada oynadıkları basketbol için teşekkür ederim.

basket maçı

Erkek basketbol takımımız tüm müsabakada oldukça üstün bir görüntü çizdi. Turnuva için belirlediğimiz yukarıdaki kriterlere fazlasıyla uyan erkek basketbolcularımla gerçekten de gurur duydum.

Guard oyuncumuz Nam-ı değer Cemali (Bu oyuncumuza sürekli C ile başlayan  bir isimle sesleniyoruz) gerçekten de mükemmel bir performans sergiledi. Hem oyunu organize etti. Hem de Pertevniyal Lisesinin tüm karşı hamlelerini kesen savunma ve hücum atakları yaptı.

Ayrıca Cevdet'in hücumdaki skorları da takımımızı oyun sonuna kadar hem oyun olarak hem skor olarak önde götüren en önemli etkendi. 

Ceyhun'un çok olgun oyunu ve liderliği okulumun beklediği saha içi liderini bulmayı sağladı.

Ayrıca nam-ı diğer Beşiktaşlı, Büyük İtü'lü ve Küçük İtü'lünün performansının da gelmesi galibiyetimizi haklı olarak getirdi.

Özgün, Eren, Maşallah, Ömer Alp, Eren, Serhat, Necati, Burak'ın basketbolu da göz doldurdu. 

Şimdi ilçede iyi bir basketbol oynayıp güzel sonuç almanın yanında gelecekteki Dosluk Turnvasında da iyi bir görünüm için çalışmaya başlıyoruz. 
 
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.