3 ARALIK ENGELSİZ GÜNÜ

sosyal sorumluluklarım

 Okulumda Engelliler Günü Farkındalığı


1992 yılından itibaren her yıl 3 Aralık'ı dünya engelliler günü olarak belirtilmiştir. Bu günde dünya çapında organizasyonlar düzenlenmektedir. Her yıl bu gün için değişik bir tema yapılmaktadır. Okulumda da sosyal sorumluluklarımı hatırlayarak biz de bir çalışma yürüttük.


Dünya engelliler haftası olarak bilinen bu hafta aslında engel olmadığına dikkat çekmek içindir. Birbirimizi gerçekten dinleyip kalbimizle duyabildiğimiz, olanı olduğu haliyle kabul edebildiğimiz bir dünyayı bize hatırlatan bu özel günü, sadece bugün değil, her gün hatırlayalım. Her bireyin benim sosyal sorumluluğum deyip benzer toplum hizmetinde bulunmalıdır.

Bu günün anlam ve önemini her yıl sürdürdüğümüz gibi bu yılda etkinlikler ve organizasyonlarla birlikte güzel bir şekilde devam ettirmekteyiz. 

Dünya sağlık örgütüne göre,yaklaşık %15"nin engelli olduğu kabul ediliyor.ancak çoğu zaman engellilerin ihtiyaçları içinde yaşadıkları toplum tarafından karşılanmamaktadır. Engelli kişiler için küresel sorunlar orantısız olmaktadır. Bu nedenle, engellilerin dünyanın sürdürülebilir kalkınmasına katılımını arttırma günü olarak görülmelidir. Ben de sosyal sorumluluğumun verdiği bilinçle bu günde öğrencilerimle okulumda birşeyler yapmaya çalıştım.

Okulumda Sosyal Sorumluluk Çalışması

Okulumda 3 Aralık Engelsiz gününde farkındalık yaratmak amacıyla. Okulum kadın futsal takımı bir dostluk müsabakası yaptı. Sosyal sorumluluğmuzu göstermek amacıyla 3 Aralık Engelliler günü vesilesiyle farkındalığı arttırmak için maçta atılan her gole karşılık bir engelli derneğine 10 lira bağışta bulunduk. Okulumda bu etkinliği bazı sınıflar yerinde izledi.

Ayrıca yine 3 Aralık Engelliler haftasına vurgu yapmak adına okul içerisinde röpörtajlar yapılarak okul içerisinde sosyal sorumluluğumuz bir  farkındalık oluşturmak istedi.

3 Aralık Engelliler gününde yapığımız bu sosyal sorumluluk çalışmaları için öğrencilerimi kutlarım.

  

  


Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.