BALON FUTBOLU | Okulum Kadınları Şampiyon



Okulum

 Okulum Kadın Balon Futbolu İlçe Şampiyonu

İstanbul Gençlik Oyunları kapsamında düzenlenen spor festivalinde Bahçeşehir'in ev sahipliğini yaptığı organizasyonda okulum kadın balon futbol takımı ilk aşamada ilçe şampiyonu olarak adını il finallerine yazdırmayı başardı.

İstanbul Gençlik Oyunları spor festivaline bu yıl ikinci kere katılan okulum. Geçen yıl Bilyalı Tornet, Kadın Balon Futbolu, Kadın Basketbol branşlarında katılım gösterdi. İlk yılımızdaki tecrübeden sonra bu yıl daha organize şekilde okulum gösterim göstermektedir.

Okulum
İstanbul Gençlik Oyunları

İstanbul Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Başakşehir Belediyesi ortaklığında düzenlenen, öğrencilere yönelik kültürel, bilimsel, sanatsal, sportif ve sosyal sorumluluk anlamında hem eğitici hem de eğlendirici birçok aktiviteden oluşan etkinlikler bütünüdür.
Gençlik Oyunları kapsamında 60 spor turnuvası, 8 kültür ve sanat yarışması, 6 bilim ve teknoloji yarışması, 8 sosyal sorumluluk projesi olmak üzere toplamda 87 turnuva düzenleniyor. Okulum spor turnuvaları kapsamındaki katılımı benim rehberliğim eşliğinde gerçekleştirmektedir.

Okulum Balon Futbolu Takımı

Okulum balon futbolOkulum balon futbol

Okulum balon futbol takımı, futsal kadın takımımızın oyuncularından oluşmaktadır. Kadın futsal takımım ilçe turnuvasına hazırlanmaktadır. Balon futboluna katılımımızdaki amaç ta özellikle müsabaka tecrübesi edinmek için olmuştur. Ancak okulum kadın futbol takımının her geçen gün performansının gelişmesi de balon futbolunda şampiyonlukla karşılığını göstermiş oldu.

Okulum spor faaliyetlerini yürütmekteki asıl amaç gençlerin spor ile buluşup, sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ilkesiyle sosyalleştirmektir.

Kaybetmeyi kabul ediyor, kazandığımızda da rakibimizi tebrik ediyoruz. Gençlerimizin spor ile istendik davranışlarını kazanmaları beni de son derece memnun etmektedir.

Turnuva Nasıldı?

   

Okulum kadın balon futbol takımı zaten bir arada çalıştıkları için pek te zorlanmadan turları ilerlediler. Ancak turnuvanın sonuna doğru yorgunluğun da getirmiş olduğu etkiyle oldukça zorlanmaya başladık.

Yarıfinal maçında oyun çok hızlı başladı ve karşılıklı goller oldu. Bir bizden bir rakipten. Oyunun sonunda bulduğumuz gol ile 3-2 kazanarak finalin yolunu tuttuk.

Final de yarıfinal maçları gibi oldukça çekişmeli geçti. Maçın sonuna kadar geriye düşüp rakibi yakaladık. Maçın son iki dakikasında alehimize oluşan penaltı vuruşunu kalecimiz H.Opan kurtarmayı başardı. Bu kurtarışın da getirmiş olduğu morel ile bitime saniyeler kala Ayşen'in köşeden bir vuruşu gol olunca maçı da 5-4 kazanarak Şampiyonluğu kazanmış olduk.

Takımımızın yıldız oyuncusu ve lideri Nujin adeta okulumuzu sahada yöneterek şampiyonluğa katkıda bulundu. Mina Su da lider Nujin'e eşlik edince zorlanmamıza rağmen okulum bir şampiyonluk kazandı.

Defansta devleşen iki oyuncumuzu da unutmadan geçemeyeceğim. Feda ve Naz. Geride çok önemi atakları savunmalarının yanı sıra hücumun başlaması için attıkları derin paslar bizim skor bulmamızı sağlayan en önemli faktörlerden biriydi.

İstanbul Gençlik oyunlarının misafirperverliğinden dolayı oradaki çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ederiz. Çok sportmence yarışan okulum kadın balon futbol takımının kazanmış olduğu bu şampiyonluktan dolayı da kendilerini kutlarım.
      



       
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.