NBA | OYUNCU ÖDÜLLERİNİN İSİMLERİ DEĞİŞTİ

nba awards

NBA Bireysel Oyuncu İsimlerini Değiştirdi


NBA, sezon sonu Kia Performans ödülünü kazanan oyunculara verilecek ödüllerin isimlerini değiştirdi. Bu ödüller NBA efsanelerin adlarını taşıyan yeniden tasarlanmış 6 kupa olarak açıklandı.

Tasarımlarda anlatılmak istenen şey, mükemmellik standartlarını belirleyen NBA starlarının isimleri oldu. NBA yöneticilerinden Adam Silver; NBA tarihindeki en önemli oyuncuları onore ederek ödüller verildiğinde bu oyuncuların saygıyla anılmış olacağını söyledi.

KIA NBA en değerli (MVP) oyuncusunun yeni adı Micheal Jordan Ödülü oldu. 

micheal jordan
Micheal Jordan NBA tarafından tüm zamanların en iyi oyuncusu olarak kabul edildiği için MVP ödülünü onun adıyla anacak.

Jordan kariyeri boyunca 5 kez MVP seçildi, Hall of Fame oldu, 6 kez NBA şampiyonluğu, 6 kez NBA Finalleri MVP ödülü, 11 kere NBA Altın Karma, 14 kere All Star, 3 kere All Star MVP ödülü, 10 kere sayı kralı, 1 kere yılın savunma oyuncusu, NBA yılın çaylağı ödülü ve NBA'in 50 ve 75. yıl dönümü takımlarına seçilmiştir.

Ödül Tasarımı Nasıl Yapıldı

Nike,Inc'de İnovasyon Özel Projelerinden Başkan Yardımcısı ve Jordan Brand tasarımcısı olan Mark Smith, bir NBA oyuncusunun MVP olma yoluculuğunu simgeleyen yeni kupayı tasarlamak için Micheal Jordan ile işbirliği yaptı. Sanatçı Victor Solomon da bu kupayı yıllık olarak üretecek.

Kristal basketbol topuna ulaşmak için bronz kayadan çıkan bir oyuncu simgelenmektedir. Aşağıdan yukarıya doğru kupaya bakıldığında, MVP'nin özellikleri çok çalışarak NBA'in en büyük oyuncusu olmasını ifade etmektedir. Kupayı almak bir MVP'nin sonsuz büyüklük arayışını anlatmaktadır.

Ek olarak, kupanın adaşına saygı duruşunda bulunan ince baş sallamalar dahil edilmiştir.

MVP Kupasının Anlamı


Kupa 23,6 inch boyunda, 23,6 pound ağırlığında; Bunlar virgülden önceki rakam Micheal Jordan'ın forma numarasını (23), virgülden sonraki rakam da Micheal Jordan'ın NBA şampiyonluğunu ifade ediyor.

Kupanın 5 kenarlı tabanı Micheal Jordan'ın 5 lig MVP'sini simgelemektedir.

Rozetin altı tarafı Micheal Jordan'ın 6 NBA şampiyonluğunu simgelemektedir.

Tabanı 15 derecelik açısı olan kupanın da Micheal Jordanın 15 yıllık NBA kariyerini simgelemektedi.

Kristal basketbol topu Micheal Jordan'ın formasını simgeleyen 23 noktadan oluşmaktadır.

MVP'nin benzersizliğine ve Micheal Jordan'ın göze çarpan kariyerine gönderme yapan kristal basketbol topunun çapı 1,23 inch'tir.


KIA NBA yılın savunma oyuncusu ödülünün adı Hakeem Olajuwon ödülü oldu

savunma oyuncusu
Savunma hakimiyeti, Hakeem Olajuwon'nın kariyerini belirlemiştir. 2 kere NBA yılın savunma oyuncusu, 9 kere NBA en iyi savunma takımına girmeyi başaran Hakeem Olajuwon; blok yapmakta tüm zamanların lideri konumundadır. Top çalmada ise 9. sırada yer almaktadır. Ayrıca 2 kere NBA şampiyonu, 12 kere NBA All Star, normal sezon MVP'si, 2 kere NBA Finalleri MVP'si, 12 kere NBA Altın Karma takımı ödülü, NBA'in 50. ve 75. yıldönümü takımlarına girmiştir.

Kupa, bir eli yukarıda diğeri aşağıda, dizleri bükülmüş ve hareket etmeye hazır klasik bir savunma duruşunda olan oyuncuya sahiptir.

Hakeem Olajuawon savunma ödülü her takımın elit bir savunma olgusu ile birbirine bağlı olduğu savunma yeteneklerini tanımlamaktadır.


KIA NBA Yılın Çaylağı ödülünün adı Wilt Chamberlain ödülü oldu

wilt chamberlain

Wilt Chamberlain 1959-60 sezonunda bir çaylağın yapacağı eşsiz işler yaptı. Maç başına 46,4 dk, 37.6 sayı ve 27 rebound ortalamasıyla hem Yılın Çaylağı hem de MVP ödülünü kazanmıştır.

Kariyeri boyunca 2 kere NBA şampiyonluğu, 13 kere NBA All Star, 4 kere normal sezon MVP'si, 10 Kere NBA en iyi takımı ödülü, 1 kere NBA finalleri MVP'si ve NBA'in 35,50,75. yıldönümü takımlarına seçilmiştir.

Kupa aynı anda 2 basketbol topunu avuçlayan bir oyuncuya sahiptir. 

Wilt Chambelain kariyerinde neredeyse her rekoru kırdı. İnanılmaz bir çaylak sezonuyla lige girmiştir. Bu da nelerin mümkün olduğunu yeniden tanımlayan ve gelecek çaylaklar için tavan çizgisini belirlemektedir.


KIA NBA Yılın 6. Adamı Ödülünün adı John Havlicek ödülü oldu

6. adam
John Havlicek, Hall of Fame ödülünü almıştır. Yedeklerde bekleyen oyuncu John Havlicek'tir. Kariyerinin ilk 7 sezonunda sürekli yedek başlamıştır. Bu sezonların dördünde de NBA All Star oldu.

John Havlicek kariyerinde, 8 kere NBA şampiyonluğu, 13 kere NBA All Star, 11 kere NBA altım karma ödülü, 1 kere NBA Finalleri MVP ödülü, 8 kere NBA en iyi savunma takımı ödülü, NBA'in 35,50 ve 75. yıldönümü takımlarına seçilmiştir.

Kupa, John Havlicek'in takımına sağladığı desteğin simgesi olan zıplamış ve koşan bir oyuncunun şuta kalkışını göstermektedir.

John Havlicek bir takımın iyi olması için başrolde etkili olan oyuncuyla oynamanın en iyi örneği olarak altıncı adam olmanın ne anlama geldiğini tanımlıyor.




KIA NBA Yılın En Çok Gelişim Gösteren Oyuncusunun adı George Mikan Ödülü oldu

mikan drill

George Mikan'ın "Mikan Drill" olarak adlandırılan basketbol camiasının çok iyi bilidği bir ayak çalışması vardır. Onlarca yıldır her seviyedeki oyuncular bu çalışmayı kullanmaktadırlar. George Mikan adını NBA'in ilk etkili pivotu olarak temellendirmiştir. 

Kariyeri boyunca, Hall of Fame, 7 sezonda 5 kere NBA şampiyonluğu, 4 kere NBA All Star, 1 kere NBA All Star MVP ödülü, 6 kere Altın Karma ödülü, NBA'in 25,35,50 ve 75. yıldönümü takımları ödülünü almıştır.

George Mikan'ın "Mikan Drill"i tüm dünyaya yayıldığı için en büyük mirası olarak kabul edilmektedir.





KIA NBA Yılın Clutch Oyuncusu  Jerry West ödülü

jerry west

NBA 2022-23 sezonunda yeni bir ödül olarak Atıcı anlamına gelen Clutch ödülünü de koydu ve bu performansı Jerry West Ödülü olarak adlandırdı.

NBA'deki antrenörlerin adayları tarafından gösterilecek oyuncular medya tarafından en iyi olağanüstü şutun kimin olduğu oylanarak belirlenecek.

Jerry West kariyeri boyunca, 1 kere NBA şampiyonluğu, 14 kere NBA All Star, NBA Finalleri MVP'si NBA All Star MVP'si, 12 kere Altın Karma ödülü, NBA'in 35,50 ve 75. yıldönümü takımları ödülü kazanmıştır. 

Ayrıca 1971-72 sezonunda Lakers ile normal sezonda 33 maç arka arkaya kazandı ve bir rekora uzandı.

Bu ödül Jerry West'in mükemmel formuyla modellenmiş ve şut atan bir NBA oyuncusunu göstermektedir.

Ödüllerin Özellikleri


Ödüllerin 15 inch'lik bir kristal ağ yapısı içinde gömme özelliğine sahiptir. Ön yüz simgeye doğrudan bir görüş sağlamak için düz ve gravür altta detaylandırılmıştır. 

Bu ödüller NBA efsanelerini onurlandırırken, bireysel mükemmelliğin zirvesine ulaşan oyuncuların çalışma azmini kutlamaktadır.

Bakalım yeni ödülleri bakalım kimler alacak.


Kaynak: NBA web sitesi.
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.