EUROLEAGUE | EUROLEAGUE 2022 ÖZETİ

euroleague

 Euroleague 2022'de Neler Oldu?

2023 yılını kutlamaya hazırladığımız bu günlerde, sizler için euroleague 2022'de neler oldu ona baktım. Genel hatlarıyla Euroleague 2022'de şunlar oldu.

Anadolu Efes Tarihe Geçti.

Covit-19 pandemisinden dolayı iptal edilen sezonda Anodulu Efes ligi lider tamalamıştı ancak o sezon iptal edildiği için şampiyon belirlenemedi. Devamında Anadolu Efes, Euroleague tarihinde 2 kere üst üste şampiyonluk koruyan 3. takım olmayı başardı. Bu sezonda da 3 kere üst üste kovalayacağı şampiyonluktan da başarılar dilerim.

2022 Final Four'unda Vasilije Micic yarıfinal müsabakasında Olympiacos'a karşı maçı kazandıran şutu attıktan sonra finalde Real Madrid'e 23 sayı atarak Final Four'un MVP'si oldu.

Takım kaptanı Doğuş Balbay ise kupayı kaldırmak yerine Bryant Dunst'ına kupayı kaldırma onuru verdi.

Normal Sezon MVP'Si Mirotic

Normal sezonda MVP olan oyuncu Barcelona'da oynayan Nikola Mirotic oldu. Ortalama k19,9 sayı, 5,2 ribaun ve 20,1 verimlilik puanıyla MVP ödülüne layık oldu.

Takımını final four'da finale taşıyamazsa da bireysel olarak büyüleyici bir performans ortaya koyarak. Barcelona'nın euroleague 3.lüğünü elde etmesini sağlamıştır.

Pablo Laso Dönemi Bitti

11 sezon boyunca Real Madrid'te head coach'luk yapan Pablo Laso İspanya Play Off'ları sırasında geçirdiği kalp krizi nedeniyle basketbola ara verdi.

Real Madrid'te çok başarılı dönem geçiren Laso; 7 final four, 2 Euroleague Şampiyonluğu, İspanya Ligi Şampiyonluğu, 6 İspanya Kupası Şampiyonluğu ve 7 İspanya Süper Kupası Şampiyonluğu kazandı. 

Kulüpten yapılan açıklamayla da sağlık nedenlerinden dolayı Laso'nun basketbola ara verdiği ifade edildi.

Fenerbahçe Beko

Euroleague'de yeni bir başlangıç yapan Fenerbahçe Ülker Dimitris Itoudis ile anlaştı. Sezona da 9-1'lik muhteşem bir galibiyetle başlayan Fenerbahçe Ülker şamipyonluk adayı olduğunu gösterdi.

Virtus Euroleague'ye Döndü

14 yıllık aradan sonra Virtus Segafredo Bologna Euroleague'ye geri döndü. 2022'de 7 Days Euro Cup'ta Finalde Frutti Extra Bursaspor'u yenerek Euroleague'ye geri dönmeyi başardı.

Virtus Bologna 1998 ve 2001'de 2 kere Euroleague Şampiyonu olmayı başarmıştı.

Pek Çok Heyecanın Yaşandığı Yer: Belgrad

2022'de Belgrad Stark Arena adeta eurolegue'nin merkezi oldu. Anadolu Efes; Belgrad'ta eurolegaue şampiyonluğunu kazanarak ünvanını korudu. 

Sırp oyuncu Vasilije Micic 2022 Final Four'un MVP'si olmayı başardı.

Euroleague'de Partizan ve Kızılyıldız ilk kez Belgrad'ta Stark Arena'da karşı karşıya gelerek muhteşem bir Sırbistan derbisini yaşattılar. 

Oynanan dünya derbisindeki maçta Kızılyıldız'ın yıldız oyuncsu Nemanja Nedovic'in üçlüğüyle Partizanı 76-73 yenen Kızılyıldız muhteşem bir derbi izletmiş oldu.

Maçı kazandıran bu basketin yazısını okumak için ve atışı seyretmek için yukarıdaki bağlantı linkini tıklayabilirsiniz.


Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.