NBA | SAYI ATMAK HANGİSİNDE ZOR NBA VS EUROLEAGUE

NBA vs Euroleague

“EuroLeague’de basket atmak, NBA’deki basket ile aynı değildir.”

Cavs’in özel danışmanı Jose Calderon EuroLeague ve NBA’de atılan basketlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Cavs için  danışman olarak görev yapan eski NBA oyuncusu Jose Calderon; NBA-EuroLeague basketbolu,  hakkında açıklamalar yaptı. EuroLeague ve NBA arasındaki farklardan bahseden Calderon:

“EuroLeague’de oynamanın nasıl bir şey olduğunu biliyoruz. NBA’de 15 sayı atmakla EuroLeague’de 15 sayı atmak aynı şey değil. EuroLeague’de başarılı olursanız, NBA’de şansınız olduğunu bilirsiniz.” Dedi.

NBA'de sayı atmak daha kolay

Bildiğiniz üzere daha önce de Luca Doncic, NBA’de basket atmak Euroleague’de basket atmaktan daha kolay ifadelerini kullanmıştı.

Avrupa'ya göre NBA'de sayı atmanın daha kolay olduğunu ifade eden Slovenyalı Yıldız basketbolcu Luca Doncic, "Avrupa'yla karşılaştırdığımızda NBA'de sayı atmak daha kolay. Avrupa'da basketbol sahaları daha küçük ve NBA'de 3 saniye kuralı var. Bence NBA'de sayı atmak daha kolay." şeklinde konuşmuştu.

İki Lig Arasında Basket Atmak Farklı mı?

İki NBA oyuncusu Calderon ve Doncic'in anlattıklarına bakılırsa NBA’de basket atmak daha kolay olduğunu düşünmekteler. Peki Euroleague ‘te basket atmak da mı zor?

Doncic ve Calderon'un hem NBA hem de Euroleague'te kariyerlerinin pozisyonuna da bakılacak olursak, bence bir bildikleri var yönünde ancak. Kanımca basketbol her yerde basketbol olmakla birlikte Euroleague'de basket atmak NBA'den daha kolaydır. 

Aslında bir de NBA'de iyi bir kariyer geçirip sonra Euroleague'de oynamış olan oyuncuları da dinlememiz gerektiğini düşünmemiz gerektiğini ifade ediyorum.

Yine de bu iki yıldızın sözlerine bakarak bir anlam çıkarmalıyız. NBA mi, Euroleague mi?

Jose Calderon

Luca Doncic




Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.