KULÜBÜMDE U14 TAKIMI ÇOK GÜZEL BASKETBOL OYNAYACAK

kulübüm u14

 Kulübüm U14 Takımından Mesaj Var

TBF İstanbul U14 Asya Seri C liginde mücadele eden basketbolcularım yakın gelecekte çok iyi basketbol oynayacaklarına dair çok güzel sinyaller verdiler.

Geçen gün Ataşehir Caan U14 takımıyla karşılaşan basketbolcu adaylarımın antrenmanda çalışılan bilgi ve becerileri sahaya koyması beni son derece mutlu ve takımımın geleceği için motive etti.

Adını soramadığım rakibin 53 numaralı oyuncusunun sahadaki tüm oyunculardan atletik beceri olarak çok üstün olması, atletik becerinin yanında da basketbol becerisinin iyi olması bize maçı kaybettirdi. 38-59.

Mağlubiyetimiz fiziksel açıdan özellikle rakibin 53 numarasının altında kalınmasından dolayı geldi. Yoksa sahada takımım son derece iyi basketbol oynadı.

kulübüm u14 sportmen


Kulübüm U14 Takımı Ne Yapmak İstiyor

Bir keresinde takımımla sahada güzel tablo çizmek istiyorum. Bunun yanında oynanan basketbolun beğenilmesini istiyorum. Bunun yanında funthemental bilgi ve becerisi kazanan oyuncu topluluğu oluşturmayı amaçlıyorum.

Tam sahada olsun, yarı sahada olsun basketbolcu adayı tüm oyuncularım 3'lü Tehdit Pozisyonuna sürekli baktılar. Yarı sahada öncelik olarak şut, pas penetreye baktılar. Tam sahada pas, driblinge baktılar. Bu bakışları istatistiki verilerle de teyit edebiliyorum. 

Her ne kadar istatistik tutmasak ta rahatlıkla 10+ top kaybı yapan takımım bir elin 5 parmağı kadar top kaybı var yada yoktu. Bu oyuncularım için muazzam bir gelişme.

Rakip takımın tek oyuncusu dışında genelde topa yenilmedik. Topu durdurmanın amacının da oyuncularım tarafından anlaşıldığını ve uygulandığını gösteren bir olgu oluşmuş oldu.

Top alındığında topsuz tarafa bakış ve atak her ne kadar yukarıdaki isteklerimize göre zayıf olduysa da oyuncularım Ball side'tan gelen topu help side'a aktarma konusunda başarılı oldular. Hatta birkaç kere bir köşeden diğer köşeye kadar top pas noktalarından geçerek gitti. Aynı şekilde penetre yönlerini de oyuncularım genelde istediğimiz gibi tercih ettiler.

Give&Go oynamak ve Penetre etmek ofensive olarak geliştirmek istediğimiz taktiksel gelişimi de genç basketbolcu adaylarım layıkıyla byerine getirdiler.


Başta rakibin 53 numarasının üstün atletik becerisi ve çok iyi oyununu durduramadık. Ayrıca fiziksel olarak ta rakibin bizden uzun ve atlet olması onları bir adım daha öne çıkardı ve rakibimiz Ataşehir Caan U14 basketbol takımı haklı bir galibiyet almış oldu. Kendilerini tebrik ederim.

Kulübüm oyuncularını da göstermiş olduğu nitelikli mücadeleden dolayı alınlarından öperim. Soyunma odasına girdiğimizd tabelada yenildik fakat basketbolcu adayı oyuncularımın da kendilerinin ne kadar geliştiklerini fark etmeleri aslında oyunda bizim de kazandığımızı gösteren bir işaretti.

Yakında hem oyunda hem tabelada çok galibiyetler gelecek, aferin çocuklar
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.