FIBA | BASKETBOL DÜNYA KUPASI

fiba word cup

 Basketbol Dünya Kupası 2023 | ABD, Slovenya, Kanada


FIBA Yönetim Kurulu, ev sahibi ülkelerle bir görüşme gerçekleştirdikten  sonra ev sahibi ülkelerin nerede basketbol maçlarını oynayacaklarını açıkladı.


Buna göre; ABD, Filipinler'de, Slovenya Japonya'da ve Kanada Endonezya'da maçlarını oynayacak.

Slovenya ve Kanada Basketbol Dünya Kupası'na katılmayı garantiledi. ABD ise turnuvaya katılmak için mücadele edecek. 

Her ev sahibi ülke ticari nedenlerle tercih ettiği bir basketbol takımını seçme hakkına sahip olmakla birlikte seçimlerinin etkinliğin bütünlüğü veya kura çekimi süreci üzerinde etkinin olmayacağı da açıklandı.

FIBA Basketbol Dünya Kupası 2019'da Çin'de olduğu gibi, grup aşaması ve final aşaması için turnuvaya ev sahipliği yapacak olan Filipinler basketbol takımı, kura çekiminde ilk torbaya yer alacak. 

Şubat 2023'te oynanacak son eleme turundan sonra FIBA Erkekler Dünya Sıralaması’nda en iyi derecelere sahip takımlar ilk torbada yer alacak.

Bu duruma göre; ABD ve Filipinler basketbol takımları, Filipinler'de gerçekleşecek dörtlü iki farklı grupta yer alacak. 

Sıralamada 7’nci olan Slovenya'yı seçen Japonya basketbol takımı, grup aşaması maçlarını Slovenya'nın Okinawa kentinde oynayacak. 

Kanada, Endonezya'nın başkenti Jakarta’da oynayacak ve FIBA Erkekler Dünya Sıralaması’nın en iyi 8 takımından ikisi Endonezya'daki iki grupta onlara katılacak. 

FIBA 2023 Basketbol Dünya Kupası kura çekimi, şubat ayında elemelerin 6’ncı turu bittikten sonra katılan 32 basketbol takımı belirlenecek. 
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.