U18 TAKIMIM BASKETBOLA UZAKTAN BAKIYOR!

 

kulübümde basketbol

KULÜBÜM U18 TAKIMI BASKETBOLDAN UZAKTA

Kulübüm U18 erkek basketbol takımı İstanbul Atletik Sportif'e kolay kaybetti. Alınan bu yenilgiyle gruptaki ikinci maçımızı da kaybetmiş olduk. Yenilgiden daha çok basketboldan çok uzak bir görüntü vermemiz işin en acı yanı oldu.

Kulübümde bu yıl hem U22 hem de U18'de tamamen yeni bir kadro oluşturmaya çalıştık. Ancak oyuncularımı yeteri seviyeye henüz getirmiş değilim. Haftanın dört günü antrenman yapmamıza rağmen geçen geceki maçta sanki gece 3-4 halı saha maçına gelmiş bir ekip söz konusuydu.

Basketbolun En Temel Funthemental'ı Eksik

Son iki maçta olduğu gibi özellikle geçen geceki müsabakamızda oyuncularımın basketbolun en temel funthemental becerilerinin çok eksik olduğu göründü. Basketbol maçımızın halı saha formatına benzeme yanı da topun kullanılma şekli oldu. Genelde 1e5 hücum yaptık ki bu tercihlerin büyük bir çoğunluğu da zorlama oldu.

Takım olarak ta mücadelen ve sistemden çok uzaktık. Takım arkadaşlığı bağının kurulmadığı, sistemin işlemesi adına iletişimin yokluğu, oyuncularımın takım arkadaşlarına karşı kendilerince güvensiz hareketleri adeta kulübüm için utanç verici bir geceye sebep oldu.

Bu takımı ben kurdum. Sorumluluk ta tamamen benim. Takım kimyasına uygun oyuncu tercihlerini yapamayan da benim. Antrenmanlarda her şey iyi giderken, uzun zamandır maçlarda farklı bir görüntü çizilmesine rağmen düzeltemeyen de benim.

Ama şunu da söyleyemeden edemeyeceğim. Kardeşim "hırsızın da hiç mi suçu yok." Özellikle kulübüme bu yıl katılan oyuncuların kendilerini düzeltmesi gerekmektedir. Oyun bilgisi ve funthemental'dan yoksun potansiyeli olan oyunculardır. Fakat nedense kendilerini yeniliğe ve gelişime kapatmış durumdadırlar. Eğer kendilerinin oyuncu olduklarını düşünüyorlarsa büyük bir yanılgı içerisinde olduklarını hatırlatmak şart olmuştur.

Basketbolu hangi seviyede oynarsak oynayalım, oyunu bilerek ve gerçekten keyif alarak oynamalıyız. Topu paylaşmalıyız, yardımlaşmalıyız, takım olmalıyız. Birbirimize kenetlenmeliyiz. Öncelikle oluşturduğumuz bu grup bir takım olmalı şayet olamazsak sonuç bundan farklı olmayacak.

Rakibimiz İstanbul Atletik Sportif geçen gece basketboldan keyif almadan bizi yendi. Bunun için kendilerinden özür dilerim. Çünkü karşılarında basketbol oynayan bir takım yoktu. Keşke 85-45'lik yenilgiyi basketbol oynayarak alsaydık.

Tren kaçmadan özellikle bu yıl kulübüme katılan oyuncuları doğru funthemental'ı ve oyun bilgisini kazanmaları için çalışmaya davet ediyorum.
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.