TAKIMIM U22'DE KENDİNE GELİYOR

kulübüm ümit takımı

Kulübüm Basketbol Ümit Takımı

TBF İstanbul Seri B Ligi Asya Grubunda yer alan kulübüm ümit takımı geçen gece grup lideriyle karşılaştı. Sezon başından beridir bir türlü istikrarı yakalayamayan ümit takımım alışagelenin dışında bu defa iyi basketbol oynadı.

Seri mağubiyetlerin de getirmiş olduğu mental yorgunluğun da üzerimizde olması sebebiyle yine de müsabakaya oldukça iyi hazırlandık. Geride kalan tüm antrenmanlarda neredeyse eksiksiz kadroyla kulübümü hazırlamaya çalıştım. 

Takımımın esas amacı funthemental'ın önerdiği şekilde basketbol oynamak olup, şimdiye kadar başarılı bir çizgide olduğumuz da söylenemezdi. Ancak grup lideri Ada Yıldızları karşısında sahada bir ekip gördüm. Umarım bu ekip bir dinamik yakalayıp iyi bir takım olma yolunda ilerler.

Kulübüm Ümit Takımı Maçın Genelinde Nasıldı?

Maç öncesi soyunma odasına hasta olan tek sporcum dışında kulübümdeki tüm ümit takım oyuncuları geldi. 15 kişilik kadroyu gerçekten de belirlemekte zorlandım. 

Yine de istemeyerek üç oyuncumu tribüne yollamak zorunda kaldım. Çünkü oyunun kuralları böyleydi. Elimde olan 12 oyuncumun tamamından da yararlandım.

Maça etkili başladık. Yapmak istediklerimizi uygulamaya koymayı başardık. Yüzdeli dış şut ta bulunca rakibe ilk periyotta oyunumuzu kabul ettirmeyi başardık. 

Birinci periyot kulübüm oyunu yönlendiren taraf olması oldukça müthiş bir işti. Bu sezonda ilk defa bir basketbol müsabakasında kontrolü takımım ele aldı. Rakibinin uzun ve sert olması bizim için ciddi bir dezavantaj olmasına rağmen sahada bir şekilde oyunu kurarak etkili olduk.

İkinci periyot itibariyle rakibimiz yavaş yavaş fiziksel üstünlüğünü kullanarak sazı eline almaya başladı. İkinci periyodun son 3 dakikasında pres çıkışlarında yaptığımız hatalar ve şut tercihlerimizdeki hatalardan dolayı bir anda geriye düştük.

Devreye girerken skor 35-22 ile geride kalmış olduk. Rakibimizin fiziksel üstünlüğü maç boyunca devam etti. Zaten tüm maçta da yorgunluğun getirmiş olduğu etkiyle biz de karşı atak yapmakta zorlanınca fark yavaş yavaş açıldı.

Sonunda kulübüm ümitleri tabelada 49-98'lik bir yenilgi aldı. Rakibimizi tebrik eder ve yenilgimize de üzülmekteyiz. Ancak bu müsabakada eğitsel değeri olan birkaç ders te çıkardığımızı düşünüyorum.

Bu müsabakada fiziksel üstünlük nasıl kurulur ve rakip sıkboğaz ediliri net gördük. İleride bize örnek olacak bir maç olacağı için Ada Yıldızları Ümit Takımına teşekkür ederim.

Öğrendiğimiz diğer şey de, çok funthemental çalışmamız gerektiği olmuştur. Oyuncularımın gayretinden dolayı hepsini ve tribüne çıkan tüm oyuncularımı tebrik ederim.

Ancak bu maçta bir tık seviye atlayan Emirhan ve Can adına da ayrıca mutluluk duydum. Bunların yanında Emo ve Kerem de iyi bir maç çıkardılar.

Umarım sporcularımın gelişimi adına iyi dersler çıkarmışızdır. Kulübüm ümitlerinin daha kat edecek çok yolu olduğunu bilerek yoğun funthemental antrenmanlarına tabiki de devam edeceğiz.
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.