Read&React Basketbol Sistemi

bal porsukları basketbol

Read&React basketbol Rick Torbet tarafından oluşturulmuş bir hücum sistemidir. Motion offense sistemi ile çok benzerlik göstermektedir. Genç baskebolcu adaylarının oyun bilgisi ve funthemental becerilerinin geliştirmek için idealdir.


Read&React basketbol sistemi pek çok aşamadan oluşmaktadır. Basketbolcu adaylarına her şamada nasıl reaksiyon gösterileceği öğretilir. Basketbol sahasında oyuncuların saha paylaşımını ve nasıl reaksiyon yapacaklarına yardımcı olacak noktalar vardır.

Read&React basketbol sistemi temelde cut ile başlar, cut ile biter. Noktalar basketbol oyuncuları tarafından doldurulur. Her aşamada oyuncuların aksiyona karşı reaksiyon efektleri vardır.

Read&React basketbolunda oyuncular hem teknik hem de taktik yönden gelişir. Aşamalar birleştiği zaman dengeli hücum eden bir takım oluşur. Basketbol oyuncuları alışkanlıkları kazandıkça bir aşamadan diğer aşamaya sistem geliştirilir.


Read&React Basketbolunun Öğretimi


Read&React basketbolu 20 aşamadan oluşur. İlk 6 aşamada topsuz oyuncuların noktaları nasıl kullanacağının eğitimi verilir. Basketbol oyuncularına topun hareketine göre nasıl tepki gösterileceği öğretilir.
  
Read&React basketbol öğretilirken 5 dışarda formu seçilerek başlanmalıdır. Antrenör aksiyonu ve tepkiyi gösterip çalışmaları yapar. Çalışmalar yapılırken hata yapan basketbol oyuncularının düzeltmeleri yapılarak sporcuların sistemi anlamaları sağlanır. Sonuçt olarak basketbol oyuncuların nasıl hareket ettiği ve yer değiştirecekleri öğretilir.

Read&React basketbolunda topun hareketine göre topsuz oyuncuların hareket ettikleri yanlızca bir nokta olur. Bunun nedeni şudur:

Baskebol oyuncularının düşünmeden harekete geçmesidir. Bunu yaparak tepki alışkanlıklarını kazandırılmak istenir. Aksiyon-Tepki durumlarında beş oyuncunun düşünme koordinasyonu sağlanır. Eylemlerin kesintisiz ve agresif olması sistemi etkili kılar.


Read&React Basketbolunu Nasıl Çalıştırılır?


İlk 6 aşamada hangi basamakların önce çalışıldığının önemi yoktur. Read&React basketbolunda bölümlerin birleşebilmesi önemlidir. İlk 6 aşamanın öğrenilmesi ve akıcı bir şekilde işlemesi zorunludur.

Bir aşamadan diğerine aşamaya geçişte akıcılığın devam etmesine dikkat edilmelidir. Böylece hem basketbol oyuncularının bireysel gelişimi başlar. Hem de sporcuların oyun bilgisi gelişmeye başlar.


Read&React Basketbolunun Temel 6 Aşaması


1. Pas&Cut
2. Drive dış oyuncuların reaksiyonu
3. Pivot Pas&Cut
4. Drive iç oyuncuların reaksiyonu
5. Noktaya dribling
6. Baseline penetre

Kısa bir sürede basketbol oyuncularının read&react basketbolunu oynaması mümkün değildir. Basketbol oyuncuların bu sistemi zihinsel olarak anlaması ve oynaması çok tekrar ve zaman gerektirir.

Read&React basketbolunda oyuncuların basketbol zeka gelişimi beklenmemelidir. Topsuz oyuncuların hareketin gerekip gerekmediğinin gelişimine dikkat edilmelidir. Read&React basketbolu zamanla gelişir. Böylece basketbol oyuncularının oyun zekası gelişimi de başlar.


Read&React Basketbolu ve Alışkanlıklar 


Read&React basketbolunda oyuncular doğru alışkanlıkları kazanır. Basketbol oyuncuları bundan sonra bir aksiyona nasıl tepki vereceklerini otomatik olarak yaparlar. Böylece basketbol oyuncusu kendi yeteneklerinin geliştirmesi gerektiğini fark eder. Bu farkındalık basketbol oyuncuların neye ihtiyacı olduğunu kendilerine gösterir. Böylece bireysel basketbol eğitiminde basketbol oyuncularına da bir yol haritası çıkmış olur.

Read&React basketbolunun bir amacı da basketbol oyuncularının becerilerini geliştirmektir. Eğer oyuncu repertuvarına bir beceri eklerse Read&React basketbolunda o becerisini kullanabileceği onlarca an yakalar.

Read&React basketbolundaki diğer aşamalar sistemi daha karmaşık ve gelişkin hale getiren basamaklardır. Temel aşamalardan sonra geliştirilecek basamaklar bir takımın nitelikli set ofense oynamanın da temellerini atar.

Basketbol oyuncular bu sistemi birkaç yıl oynadıktan sonra hem bireysel beceri hem de oyun bilgisi açısından üst seviyeye hazırlanmış olur.

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.