OKULUM KADIN FUTSALI ELEME FİNALLERİNDE

OKULUM FUTSAL

Okulum kadın futsal takımı okul sporları il müsabakalarında başarılı bir şekilde ilerleyerek il eleme finallerine yükselmeyi başardı. Final maçı için de hazırlıklarını yaparak adını Grup Finallerine yazdırma çabasında oldu.

OKULUM KADIN FUTSALI

Son dört sezondur okulum kadın futsal takımı oluşturulmaktadır. Geçtiğimiz sezonlar içerisinde çok güzel sportif başarılar kazandık. Ama bundan daha önemlisi sporcu öğrencilerime istendik davranışların kazandırılması oldu. Esas kazandırmaya çalıştığımız bu alışkanlıklar bizim için başarı değerinde olmaktadır.

Kadın futsal takımı kurulmasıyla okulumda Atletizm ve Voleybol branşının yanında kadın sporundan söz ettiğimiz üçüncü bir branş oluştu. Bu da okulumda kadın sporunun gelişmesi için bir adım oldu. Böylece kadınların daha fazla brnaşta spor yapması sağlandı.

Okulum kadın sporunda futsal takımının kazandığı sportif başarılar kadın öğrencilerimizin de spora yönelmesinin yanında okulda daha aktif hale gelmesini, özgüvenlerinin yükselmesini, sporu yapmayan diğer kadın öğrencilerimizin de bunlardan feyiz alarak kendilerini ifade etmelerini sağladı.

Okulumda sporun geniş yelpazeye yayılmasıyla, gençlerimiz için tehdit oluşturan bazı alışkanlıklardan da uzaklaşmasıyla arzuladığımız hedeflere ulaşmamız için spor bir neden oldu.

kadın futsal

Kadın Futsal Takımım Nasıl Eleme Finallerine Geldi?

Kadın voleybol takımım oturmuş bir kadrosu vardı. Mezun olan sporcu öğrencilerimizin yerini de sürekli okuluma yeni gelen sporcu öğrencilerim doldurdu. Oynadıkları futbol kabul edilebilir bir oyundur. Her rakibe karşı oldukça sportmence oynamaktadırlar. Sportmence oynamanın yanı sıra her rakiple rekabet etmektedirler.

Okul sporları il müsabakalarında ilk müsabakamızı Bay geçtik sonraki iki maçımızı da aynı skorla 5-0 alarak adımızı il eleme gruplranda finale yazdırdır. Finaldeki rakibimiz de Esenler ilçesinden gelen Amiral Vehbi Ziya Tümer Anadolu Lisesi oldu.


Final Müsabakası Nasıl Geçti?

okulum futsal
Oyunun başlarında rakibimiz üzerimizde oldukça bir yoğun baskı kurarak başladı. Uzaktan attıkları bir şut defanstan sekip kale direğinden gol oldu. Sonrasında okulum kadın futsal takımı oyunda dengeyi kurdu.

Ard arda yaptığımız ataklardan bir sonuç çıkmadı. Defans engelledi, kaleci son anda çıkardı, direkten dışarı çıkan toplarımız oldu. Ardından gelen bir kontra ataktan savunmamız topu ıskalayınca 2. Golü yedik ve devreye de 0-2’lik bir sonuçla gittik.

İkinci devrede oyun kontrolü okulum kadın futsal takımında olmasına rağmen bir türlü golü bulamadık. 

Yine hızlı bir atak sonucunda 3. Golü yedik ve oyun bizim baskımızla devam etmesine rağmen maçta başka gol olmadı ve okulum kadın futsal takımı okul sporları il müsabakaları eleme turunu 2. Olarak tamamlamış oldu.

Tebrikler kadın futsal takımım.
  


Paylaş:
spacer

1 yorum:

  1. Tebrikler Hocam başarılarınızın devamını dilerim

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.