KULÜBÜM U16B BASKETBOL TAKIMI İYİ HOŞ AMA

BASKETBOLUMUZ YETMİYOR

Geçen gece kulübüm 16B basketbol takımı TBF İstanbul Altyapı C Ligindeki ikinci maçını oynadı. Oyunun son 5 dakikasına kadar başa baş geçen maçta oyunun sonunu oynayamayarak rakibi Basketbolun Yıldızlarını 51-70 kaybetti.

kulübüm basketbolu

Geçen maçımıza göre takımım çok daha iyiydi. ilk maçlarının acemiliği atılmıştı. Oyuna da iyi başladık. Sahada basketbol oynamaya çalışan kulübümün U16B takımı yine de bazı noktalarda hala heyecanlarına yenik düşüyordu.

Rakibimizin bize karşı oynaması gereken basketbol, çok hızlı hücum atmasıydı. Bizim de ana hedefimiz rakibin hızlı hücumlarını durdurabilmek olarak planlanmıştı. Ancak bizim adımıza hedefimize uzak bir görüntü içinde kaldık, bilhakis rakip takım da fastbreak ataklarını etkili yapınca oyun son periyoda kadar kafa kafaya gitmiş olsa da genelde oyun kontrolüne sahip olan takım Basketbolun Yıldızları oldu.

Momentumu değiştirmek için yaptığımız oyuncu değişiklikleri çok fazla sonuç vermedi. Bir kere zone savunmayı tercih eden kulübüm U16B oyuncuları, bir kere de baskı yapmayı denedi. Ancak yaptığımız bu momentum değişikliği hamleleri karşılık bulamadı. Bir de oyunun son 5 dakikasında oyuncularımda ciddi yorgunluk belirtileri oluşunca rotasyon darlığımız da mağlubiyete sebep oldu diyelim.

Kulübüm U16B takımı maça adam adama başladı ve oyunun yaklaşık %95'inde de yarı saha adam adama savunmayı tercih etti. Topu durdurma ve topsuz adamın pozisyonun funthemental becerilerinin oturmuş olduğu ancak up&down oyununa daha fazla ihtiyacımız olduğu net bir şekilde görüldü. 

Atletik becerilerimizi de geliştirerek gördüğümüz bu eksiklikleri gidererek bir dahaki maçlarda kulübüm genç basketbolcu adayları daha iyi basketbol oynayacaktır.

Basketbolun Yıldızlarını tebrik eder, oyuncularımın göstermiş olduğu mücadeleden dolayı da kendilerini kutlarım. Kulübüm U16B oyuncuları yapacağımız en önemli şey daha fazla funthemental çalışmak olmalıdır.
Paylaş:
spacer

1 yorum:

  1. Buradaki tüm kategorileri inceledim çok güzel bir sayfa. Kendinizi geliştirmek isterseniz buraya yönelin.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.