OKULUM SPORLARINDA BİR İLK | Satranç

okulumda satranç

 Okulumda İlk Defa Satranç Takımı Kuruldu

Yıllardır istediğim ama bir türlü oluşturamadığımız satranç takımını okulumda nihayetinde kurmayı başardım. Sene başından beridir okulumda yürüttüğüm satranç eğitimi sonunda yarışmacı kadın ve erkek takımları kurulmuş oldu.

Daha önce de kurmaya çalıştığım ve yapamadığım sporlardan olan Satrancı nihayetinde okulumda yaygın hale getirmeyi başardım. Şimdiden ondan fazla öğrencim takımda yer aldı. OKul lisanslama işlemlerini tamamladığımız öğrencilerimle ilk yarışmamıza katılım göstererek okulumda satranç sporu ilk defa faal hale gelmiş oldu.

Daha önceleri okulumun çeşitli noktalarına satranç alanları oluşturarak öğrencilerimin satranç oynamasını sağlamaya çalıştık. Ancak bu arzuladığım kadar iyi sonuç vermedi. Öğrencilerimin satrancı kara düzen oynamaları onların bu sporda yeterince gelişmelerini sağlayamadı. Söz konusu yarışmalara katılım olunca da takıma girmek isteyen öğrencileri de haliyle bulamıyorduk.

Okulumda Pandemi Zamanında Satranç

Pandemi sürecinde okulumda satranç daha bilinirlik kazandı. Uzaktan eğitimin getirmiş olduğu yeni yaklaşımlar sonunda ben de derslerimde online satranç eğitimini ağırlıkta kullandım. Derslerin planlı olması ve sonunda online bulmacalar ile satranca ilgiyi arttırdık.

Sayısını şimdi hatırlayamadığım oldukça fazla online turnuvalar yaptık. Okulum satranç turnuvaları hem sınıf sınıf hem de okulum genelinde online yapılmaya başlandı. Online satranç bir anda oldukça fazla öğrencimin odak halini almış oldu.

Pandemi sonunda da yüzyüze satranç eğitiminin gerekli olduğunu düşünerek ders dışı satranç eğitimlerine başladım ve sonunda hem kadın hem de erkek satranç takımı okulumda kurulmuş oldu. Memnuniyetle karşıladığım bu gelişme sonunda da ilk defa 24 Kasım Öğretmenler Günü Kupasında boy gösterme şansımız oldu.

okulum satrancı

İlçe 24 Kasım Satranç Yarışmalarında Okulum Yer Aldı

24 Kasım öğretmenler günü vesilesiyle okulum ilçe bazındaki satranç yarışmalarına 8 erkek, 4 kadın sporcuyla katılarak ilk defa satranç sporunda faaliyet göstermiş olduk. İlk defa yarışmaya katılmanın vermiş olduğu eksikliklerimiz olmasına rağmen sporcu öğrencilerimin yarışmalara katılmaları hususunda bir eksiklik yoktu. Elimizde olan tek eksiklik tecrübesizlikti ama bu sporcu öğrencilerim adına bir sorun oluşturmadı.

Kaptan Ege yönetiminde başarılı bir turnuvayı geride bırakan okulum satranç takımıyla yeni bir hedef olarak okul sporları il müsabakalarına hazırlanmaya başladık. 

Sporcu öğrencilerimin okul sporları il müsabakalarında başarılı olacaklarına eminim. Satrancın getirilerinin öğrencilerimin üzerinde olumlu etkisi olacağını da düşünmekteyim. Umarım okulumda satranca ilgi giderek artar.

Okulum satranç takımıyla bu başlangıçla birlikte yıl içerisinde katılabileceğimiz en fazla sayıda ve en fazla öğrenciyle turnuvalara katılmayı amaç edinerek. Satranç eğitimi çalışmalarımıza okulumda devam etmekteyiz.

Katıldığımız ilk turnuvada başarılı olan okulum satranç takımını can-ı gönülden tebrik eder. Sportmence davranışlarından dolayı onlara teşekkür ederim.
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.