ALTYPAPIDAKİ ŞAMPİYON BASKETBOLCULAR | Barkın (21-22)

 Bu serideki yazılarımda geçmişte ve aktif halde çalıştığım kulübüm oyuncularından söz edeceğim. Küçükyalı Gelişim Basketbol takımının altyapısında yetişen ve kariyerini üniversite sınavını kazanarak sonlandıran İstanbul Altyapı Liglerinde 2021-22 Sezonunda U22 B Liginde 3.lük dercesini kazanan kulübümün takım kaptanı Barkın. 

kulübüm basketbolu

Basketbola Küçükyalı Gelişim basketbolda başlayıp oyunculuk kariyerini de burada noktalamıştır. Aktif oyunculuğu sırasında kulübün de kaptanlığını yapmıştır. Birlikte çalıştığım oyuncular arasında bilgisi ve sezgisi yüksek olan oyuncularımdan biridir. Basketbola başladığı yıllarda çok daha sıkı bir eğitim almış olsa kesinlikle noktaladığı kariyerinden çok daha fazlasını yapabilecek bir potansiyele sahip bir oyuncuydu.

Barkın'ın oyun bilgisi ve oyun zekası oldukça yüksekti. Topun el yaktığı anlarda kesinlikle eli titremez bir panik havası yaşamazdı. Hatta gerginliğin olduğu bu anlarda çok soğuk kanlı olurdu. Oyun sezgisi çok fazla olan bir oyuncu olan Barkın'ın en önemli olan özelliklerinden biri de maçlarda kesinlikle topa ve oyuna yön verebilmesiydi. Topsuz alandaki basketboluyla takımının kürsü görmesini sağlayan oyuncuların başından biri olarak gelmekteydi.

kulübüm oyuncuları
Barkın fiziksel olarak güçlü bir oyuncu değildi, bu onun en zayıf yönüydü. Takımda Guard ve Forvet rolünde oynardı. Fiziksel zayıflığını oyun bilgisinin güçlü olmasından dolayı tolere etmeyi başarabilirdi. Bir maçta takımına hem savunmada hem de hücumda katkı sağlamanın yanında oyuna yön verme özelliğinde dolayı skor bulacak en ideal oyuncuları da bulurdu. Özellikle hücum dengesini çok iyi okuyarak savunma için topun  en zayıf olduğu noktaya gitmesini yada atağın yapılacağı tercihi çok iyi kullanırdı. 

Küçükyalı Gelişim Basketbol takımının şu ana kadar oyuna yöne verebilen en iyi oyuncusu olduğunu söyleyebilirim. Onunla çalışmak benim için bir keyifti. Oyunu iyi okuması hem staff'ın hem de sahadaki oyuncuların üzerindeki pek çok yükü almasını sağlardı.

Kariyerinin son yılında basketbol antrenmanlarını ve üniversiteye hazırlıklarını birlikte yürüttüğü için bazı maçlarda hak ettiği süreyi alamadığı oldu. Ancak oyunu iyi bilen bir oyuncu olduğundan dolayı bunun nedenini de gayet iyi biliyordu. Kendisine sıra geldiğinde de ne yapacağını bu yüzden çok iyi bilirdi. Hem basketbol antrenmanı yapılıp hem de nasıl ders çalışılacağına örnek gösterilecek bir oyuncu olan Barkın. Şampiyon bir kimlik kazanarak üniversiteyi kazanmayı başarmıştır.

Barkın'ın hayatında daha çok başarılı günler olacağından eminim. Seninle çalıştığım için çok memnun oldum çocuk. Hayatta ve basketbolda yeniden yolumuz kesişinceye kadar sana başarılar diler yanaklarından öperim.

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.