OKULUM ÖĞRENCİLERİNDEN LÖSEV ETKİNLİĞİ

 Öğrencilerimden bir sosyal sorumluluk teması yaptık. 2-8 Kasım LÖSEV haftası kapsamında öğrencilerim farkındalık kazandırmak için Turuncu formalar giyerek 4x4 Kadın Voleybol ve 3x3 Karma Pota Basketbol gösterisi yaptı.

sosyal sorumluluklarım

Her zaman olduğu gibi yaptığımız, sosyal sorumluluk çalışmalarını basketbol ile vurguluyoruz. 2-8 Kasım LÖSEV haftası kapsamında bu kez de basketbolun yanında voleybol etkinliği de yaptık. Lösemili bireyleri ifade eden TURUNCU renk temasını uygulayarak, #Lösemili ÇocuklarHaftası, #SenDeGönüllüOl, #YaşamaElVer etiketleriyle sosyal  medyada da farkındalığı arttırmaya çalıştık.

basketbol müsabakası
Ülkemizde her yıl 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar haftası olarak lösemiye dair farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalar yapılmaktadır. Bu süre içerisinde lösemili çocuklarımızın hastalık süreçlerine empati ile yaklaşmayı sağlayacak farkındalık çalışmaları yapılır. Biz de spor yoluyla Basketbol ve Voleybol gösterisi yaparak sürecin anlam ve öneminin yoğunluk kazanmısı için çaba sarf ettik.

Bu haftanın tema rengi olan TURUNCU renklere bürünerek yaptığımız voleybol ve basketbol müsabakalarını tüm okulumun öğrencilerinin de izlemesi ve meraklanarak ne olduğunu sormaları amacımız olan farkındalığı da hizmet etmiştir. 

Bu tür sosyal sorumluklarımın olması da umarım öğrencilerime örnek oluşturabilmektedir.

sosyal sorumluluklarım
Umarım lösemi ile mücadele eden çocuklara umut olmuşuzdur. Bu sosyal sorumluluk kapsamında Voleybolcu kızlarımızın attığı her servis ve Basketbolcu erkeklerimizin attığı her üçlük lösemiye karşı yapılmıştır.

LÖSEV gibi kurumların varlığının öneminin farkında olup, ileride de elimden gelebilecek tüm katkımı da sunmaya hazır olduğumu bildiririm. Benzer sosyal sorumluluklarımı spor üzerinden basketbol ile birleştirebileceğim daha çok etkinlikler yapabilirim.

Söz konusu çocuklar olduğunda geleceğimiz için herkesi benzer sosyal sorumluklar içinde yer almalarının değerli olduğunu bilmekteyim ve sosyal sorumluluk içerisinde bulunmaya davet ediyorum.

Yaşasın LÖSEV....





Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.