KULÜBÜM U14 BASKETBOL TAKIMI GELİŞİMİNİ SÜRDÜRÜYOR

 

basketbol maç sonucu

İstanbul TBF U14 C liginde kulübüm basketbol takımı da sezonu açtı, İleri Nesil Spor Kulübüyle karşılaşan Küçükyalı Gelişim sahadan 28-68 yenilgiyle ayrıldı. Ancak oyuncularımın sahaya koymaya çalıştığı basketbol güzel sonuçlar verdi.

İleri Nesil Basketbol Takımı neredeyse maçın tamamında zone savunma yaptı. Bu savunma karşısında tabi ki skor olarak aşağıda bir sonuç çıkarmasına rağmen oynamaya çalıştığımız basketbolumuzu etkilemedi. Mağlubiyetteki fark rakibin bizden daha atletik ve daha fiziki güç olarak üstünlüğü olmasıydı. Buralardan kaynaklanan yenilgileri kabul ediyor ve tarafımıza çıkaracağımız bir ders olarak yer alıyor.

Kulübümüm için ilerisi için iyi mesajlar veren oyuncularımı kutlamak isterim. Oyunun tamamını adam adama savunma yaparak geçirdik. Zaman zaman tam saha man to man de oynadık. Üzerinde çokça durduğum eşleşmelerin bulunması ve topu savunan oyuncunun yenilmemesi için çaba sarf etme noktasında bir gelişme olmuştur. Ayrıca açık sahada topu gerek dribling gerekse pas ile ilerletme çabası da vardı. Zayıflık yaşadığımız şey ise yarı sahada oyun oynandığında Give&Go oynayamamak oldu.

Basketbolcularımın 3'lü tehdit pozisyonlarına bakması beni ziyadesiyle memnun etmiştir, ancak yüzü dönüp basketbolumuzun da biraz zayıf olduğu gözlenmiştir. Tüm bu eksiklerimizi bir kenara not edip idmanlarımızda daha iyiye gideceğine inanıyorum.

Basketbol oyununda kaybetmenin ve kazanmanın olduğunu bilerek tüm aldığımız sonuçlarla gurur duymaktayım. 

U14 Erkek Basketbol Takımımın nitelikli bir basketbol oynayacağını öngörerek sonraki maçlarında Bal Porsuklarıma başarılar dilerim...

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.