ALTYAPIDAKİ ŞAMPİYON BASKETBOLCULAR | Kerem (21-22)

HA DOĞUŞ HA BASKETBOLCUM KEREM

basketbol takımım

Kerem kulübüm Küçükyalı Gelişim'in 21-22 Sezonunda U22 takımıyla Seri B 3.lüğü başarısı kazanmıştır. Takımın çok önemli guard oyuncularından biri olmasının yanı sıra Doğuş Balbay'ın şut stilinin bir kopyasına sahiptir.

Basketbol kariyerine Küçükyalı Gelişim Basketbol kulübünde başlamış ve üniversite sınavını şehir dışında kazanarak oyunculuk kariyerini noktalama kararı almıştır. Kariyerinin son yılında kazanmış olduğu İstanbul 3.lüğü kanımca kendisi için geç gelmiştir. Bu takım eğer pandeminin getirdiği engelin yanısıra bir ara salonsuz kalmasıyla da çok büyük yaralar aldı. Buna rağmen ayağa kalkıp başarıyı yakalamıştır. Basketbol takımımı ayağa kaldıran oyunculardan bir tanesi de Kerem olmuştur.

Sezondaki ligin seviyesine göre Kerem en iyi guardlardan biri olarak değerlendirilebilir. Bu basketbolcumun en zayıf yönü şut sokamıyor oluşuydu. İyi bir tekniği yoktu. Tıpkı Doğuş Balbay gibi bir tekniğe sahipti ve çok yüzdesiz şut atardı. Fakat yine Doğuş Balbay gibi çalışma azmine sahipti. Basketbol bilgisi çok iyi sayılırdı. Savunmamızda bizim bel kemiklerimizden biriydi. Topu çok iyi bir şekilde terse çevirmeyi başarabilen Kerem'in diğer belirgin özelliği de zorluk seviyesi nasıl bir basketbol maçı olursa olsun bu oyuncumun paint'e penetreleri çok etkiliydi.

Basketbol oyuncum Kerem yaptığı penetreler ile çok takımın canını yakmıştır. Bizim için de pek çok kriz anlarını çözen penetreleri mevcuttur. 

Çok konuşmaz, kendisine takılan olduğunda ki genelde bu şutundan dolayı olurdu. Çok olgunlukla karşılardı. Takımın kimyasını bilir ve buna göre davranırdı. Bu yüzden Kerem bu basketbol takımının ikinci kaptanıydı. 

Eğer Kerem bir şut atacaksa o kesinlikle ve kesinlikle atılması gerekirse atardı. Şut özelliğini bildiği için hiç kimse onu bu bağlamda tongaya düşüremezdi. Şut attığı zaman da genelde köşeden üçlük olurdu. Oyuncum Kerem'in buradan bulduğu isabetli üçlükler sayesinde bizim 2-3 galibiyet almamızı da sağlamıştır. 

Şayet oyuncumuz Kerem üçlüğünü hedefe isabet ettirmişse tüm takım hatta bizi tribünden destekleyen herkes muhteşem bir sevince boğulurdu. Kerem'in bize kattığı çok mutlu anlardır bu anlar. Bana ve basketbol takımıma bu mutlukları kazandırdığı için Kerem'e teşekkür etmek isterim.

basketbol oyuncularım
Özellikle savunmada oyuna yön verirdi. Takımın genel savunma prensiplerini anlar ve onu çok iyi uygulardı. Bundan dolayı basketbol yarı sahasındaki savunmamızdan bir açık oluşmazdı. Topu çok iyi götürürdü. Tam sahada gidebilir ve eli sıcak oyuncuyu bulabilirdi. Son yılında da çok başarılı no-look pasları vardı. Eğer basketbol kariyerini noktalamasaydı çok iyi bir EBBL oyuncusu olurdu.

Kariyerinin son senesinde okulunu ve basketbol antrenmanlarını bir arada yürüterek üniversite sınavını kazanmıştır. Çok çalışmanın örneklerinde birisi olan Kerem basketbolda kazanmış olduğu İstanbul derecesiyle de hayatına unutulmaz bir anı eklemiştir. Benim için de Kerem unutulmaz bir oyuncu olarak kalacaktır.

Seninle çalışmak çok keyifliydi teşekkürler çocuk. Hayatın bizi basketbol yada basketbolsuz bir daha karşılaştırmasını dilerim. Yolun ve bahtın açık olsun.
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.