FIBA | HOOP FOR HEALTH - Sağlık için Çemberler Programı

 
Hoops for Health

Basketbol ile Sağlık İçin Çemberler


FIBA basketbolun gücünü kullanarak bir takım sosyal sorumluluk çalışmaları yapmaktadır. Bu programlardan biri de “Hoops For Healt”tir. (Sağlık için Çemberler programı).


FIBA’nın Sağlık İçin Çemberler programı, toplumda basketbolu kullanarak sağlıklı yaşamı geliştirmeyi amaçlar. Bunu yaparken de programda yer alan bireylerin basketbol ile yeni şeyler keşfetmesini sağlamaktadır.

Papua Yeni Gine'de Sağlık İçin Çemberler, ülkenin çeşitli okullarında beden eğitimi derslerinde seminerler yapılarak For Good (İyilik İçin) Basketbol girişimidir. Program, 5-16 yaş aralığındaki katılımcıların basketbol antrenmanları yoluyla sağlıklı bir yaşam tarzı geliştirmelerine yardımcı olmaktadır. Ayrıca hakemlik yapmanın olanaklarını da sunmaktadır.

Basketbol, ​​gerektirdiği disiplinle insanların hayatını etkileyen çok önemli bir oyundur. Basketbol sayesinde katılımcılaranı yaşamlarında istendik davranış değişikliği yaratmaktadır.

Bu program başladığından beri basketbol sayesinde hayatı değişen sağlıklı pek çok basketbol sever gözlenmiştir.

Hakem olabilme şansıları olduğu için hakemlik seminerleri bireyleri yeni bir dünyanın kapılarını aralamaktadır.

Sağlık için Çember Programının Destekçileri


FIBA'nın stratejik önceliğiyle Ulusal Federasyonlar işbirliği yapmaktadır. İyilik için Basketbol girişimleri aracılığıyla altyapı basketbolunu destekleyen PNG de yer almaktadır. Sağlık İçin Çemberler programı, bu stratejik önceliğin başarısına önemli ölçüde katkıda bulunuyor.  FIBA ​​Vakfı basketbolun gücünü bir başlangıç ​ için kullanma şansını kullanmaktadır.

Bu girişim Team Up aracılığıyla Avustralya Hükümeti tarafından desteklenmekte ve FIBA ​​ile PNG Olimpiyat Komitesi, PNG Spor Vakfı ve Business for Health dahil olmak üzere ortakları tarafından sağlanmaktadır.

Basketbolun gücünü kamu yararına kullanmak için bu tür projelerin artmasını dilerim. Umarım basketbolun gücüyle sosyal farkındalığımız da buna paralel olarak daha artar.

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.