FIBA | PROUDLY WOMAN-GURURLA KADIN | Basketbolcu Anne Olmak

 
Proudly Woman - Valeriane Vukosavljevic

Basketbolcu Anne Olmak


FIBA’nın #proudlywoman toplumsal projesi kapsamında kadın basketbolu üzerinden sosyal yaşamdaki kadınların başarısını anlatan bir söyleşi FIBA tarafından resmi sitesinde yayınlandı. Kadın basketbolculardan Valeriane Vukosavljevic.


Son zamanlarda kariyerinin en iyi basketbol oyununu oynayan Valeriane Vukosavljevic, doğum izninden döndüğünden beri ZVVZ USK Praha takımında oynamaktadır.

EuroLeague Kadın oyuncularına odaklanan Proudly Woman (Gururla Kadın) serisinin bir parçası olarak Vukosavljevic, takım arkadaşları eşi, basketbol ve aile hayatı arasındaki dengeye dair örneklere sahip.

Fransız kadın yılıdız Valeriane Vukosavljevic EuroleagueWomen'de çok iyi bir sezon geçiriyor. Hem anne hem de elit bir basketbol oyuncusu olarak örnek gösterilebilir. Valeriane Vukosavljeviç, "Anne olmak hayatımda elde ettiğim en iyi başarıydı." diyor.

Valeriane Vukosavljevic maç başına 16 sayı ortalamasıyla oynuyor. Ayrıca verimlilik puanı, sayı ve ribauntta takımında ilk üç arasında bulunuyor. Valeriane Vukosavlyevic forvet pozisyonunda oynamaktadır.

Şu anda Valeriane Vukosavljeviç'e koçluk yapan FIBA ​​Hall of Famer ve beş kez EuroLeague Women şampiyonu Natalia Hejkova, "Bu yıl onun en iyi sezonlarından biri" diyor.

Kadın basketboluna kadınların sosyal yaşamdaki başarılarını gösteren bu projeye ben de çok katılmaktayım. Kadının sadece anne olmadığı gerektiğinde iyi bir basketbolcu, iyi bir çalışan ya da ne bileyim iyi bir yönetici olabileceğini göstermektedir.

Ülkemizde basketbol oynamaya çalışan tüm kadın basketbolcu adaylarının Proudly Woman projesinde yer alarak başarılarını gururla seyredeceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyorum.

Paylaş:
spacer

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.