Basketbolda Draft Drive Nedir?

 Draft drive; basketbolda bir taktik atak fırsatıdır. Genç basketbolcu adaylarının bu taktik atakları çalışarak maçta karşılarına geldiğinde savunmayı daha kolay okumalarını sağlayacaktır. Bugünkü yazım draft drive taktik atağının konusunu oluşturacaktır.


Drift Drive for my students

Draft Drive

Draft Drive; bir taktik saldırıyı hazırlayan ataktır.  Genç basketbolcu adaylarının penetresini ilgilendirir. Draft drive genç basketbolcu adaylarının bireysel teknik gelişiminin yeterli olmasını içeren maçtan bir konumdur.

Draft drive yaparken şuna dikkat edilmelidir: Pas veren oyuncu basket cut yaptıktan sonra, bir pas uzaktaki savunma oyuncusu geçici olarak pozisyon dışı kalır.

Bu koumda topa sahip olan oyuncu cut yapan oyuncunun yönüne doğru penetre ederek bir avantaj yakalamaya çalışır. 

Bu avantaj en yakın olan savunma oyuncusunun yardımı artık iki nokta uzaktan gelmek zorunda olmasıdır. (şekildeki 2 numaralı oyuncusunun savunması)

Yardıma gelecek bu savunma oyuncusu aynı zamanda hareket halindeki bir hücum oyuncusunu da savunmaya çalışır. Bu açıdan bakıldığında savunmanın işi kolay değildir.

Draft Drive Tanımı 


Bir basketbol maçında topu kontrol eden oyuncunun give&go için hareket eden takım arkadaşının koşu yöne doğru yaptığı penetreye draf drive adı verilmektedir.

Draft drive yapıldığında savunma takımı geçici bir zayıflık yaratır. Hücum oyuncuları oluşan bu geçici zayıflığı zamanında değerlendirmelidir. Aksi durumda savunma konumunu alarak gerekli savunma rotasyonlarını rahatlıkla yapabilirler.

Draft drive taktik atağını yapacak genç basketbolcu adaylarının top kontrolü, penetre becerileri, bitiriş ustalıklarına sahip olması gerekmektedir.
Drift Draft Taktik Bilgsi

Basketbolda Draft Drive için Küçük Bir Sunum

Okul takımımla draft drive üzerinde küçük bir antrenman yaparak ilçe şampiyonasına hazırlandık. Oyuncularımızın teknik donanım yetersizliği, antrenman sahamızın okul bahçesi olması gibi dezavantajlarına rağmen başarılı denemelerimiz oldu.

Draft drive taktik atağını kavrayan öğrencilerimle ilçe müsabakalarında kupaya uzanmayı başardık. Bu oyuncularımzla yağmurlu bir havada çalıştığımız draft drive taktik atağını aşağıda görmektesiniz.


Genç basketbolcu adayları antrenmanda draft drive taktik atağını çalıştıklarında  ne kadar etkili olduğuna kendileri dahi inanamayacaktır. Bir koç olarak draft drive taktik atağıyla çok fazla çember altı sayı yapıldığını söylemeden geçmek istemiyorum.

Draft drive taktik atağıyla basketbolla kalın.

Paylaş:
spacer

1 yorum:

  1. savunmaının topla kontağınkestiği anda penetre yapıldığında onu gerçekten de çok zor durumlara sokuypr koç. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.