EUROLEAGUE | FINAL FOUR HAFTASINDA ANGT ŞAMPİYONU BELLİ OLACAK

 

ANGT Şampiyonu Belli Olacak

Final Four Haftasında ANGT Finallerini Kaçırmayın!


Euroleague’nin genç basketbolcu adayları, 18-21 Mayıs tarihleri ​​arasında Litvanya'nın Kaunas kentinde düzenlenecek olan  Adidas Next Generation Tournament (ANGT) Finallerinde buluşacak.


Gelecekte Euroleague’de gördüğümüz pek çok yıldız basketbolcu da bu turnavlarda yer almıştı. Gelecekteki yıldızları izlemek için Final Four haftasında Kaunas’taki bu turnuvada pek çok otoritenin takibinde olacak.

ANGT takımları sezon içerisinde müsabakalarını oynadılar. Şimdi ise ANGT şampiyonu olmak için son 8 takım kozlarını Kaunas’ta paylaşacak.

ANGT Finallerine 8 basketbol takımı yer alacak. 4 takımlı 2 grup oluşturulacaktır. Grup aşamasından sonra takımlar şampiyonluk kozlarını paylaşacak.  

ANGT turnuvasında yer alacak basketbol takımları; Real Madrid, Joventut Badalona, FC Barcelona ve Mega MIS Belgrad, Zalgiris Kaunas, Panathinaikos Atina ve Crvena Zvezda Belgrad ve ANGT’nin seçeceği bir takım.

ANGT’deki basketbol takımları gruplara şöyle dağıldı: A Grubu; Real, Barca, Panathinaikos ve Zvezda. B Grubu; Joventut, Mega, Zalgiris ANGT’nin seçtiği takım.

ANGT şimdiye kadar 8 kere düzenlendi. Real Madrid bu turnuvada 3 kere ile en fazla şampiyonluğa sahip olan takım durumundadır. Diğer şampiyonlar Kızıl Yıldız, Barcelona, Mega takımları oldu.

ANGT şampiyonluk mücadelesinde ilk 3 gün boyunca grup maçları oynanacak, bu maçlardan sonra  grup birincileri Kaunas’ta şampiyonluk için final oynayacak.

ANGT'te Yıldızlaşan Basketbolcular


ANGT'te boy göstermiş olan bazı yıldız basketbolcular şunlar: Vasilije Micic, Luigi Datome, Nikola Mirotic, Marko Guduric, Hugo Gonzalez, Pablo Navaro, Milos Teodosic gibi pek çok yıldız daha sonra Euroleague oyuncusu oldu.

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.