ÖZEL OLİMPİYATLAR DÜNYA OYUNLRI - BERLİN 2023

 

Özel Olimpiyat 2023 Berlin

Özel Olimpiyatlar Dünya Oyunları Berlin 2023



Özel Olimpiyatlar Dünya Oyunları, dünyanın en büyük kapsayıcı spor etkinliğidir. 26 spor dalında binlerce özel sporcu partner sporcularla bir arada mücadele ediyor. 


2023 Berlin oyunları 9 gün boyunca yarışmalara sahne olacak.

17-25 Haziran 2023 tarihleri ​​arasında Özel Olimpiyatlar Dünya Oyunları, Almanya'nın Oyunlara ilk kez ev sahipliği yapacağı Berlin'de yapılacak!

Toplumumuzda özel gereksinime sahip olan bireylerin daha fazla tanınmasını ve hayata sosyal katılımını sağlamak amacıyla renkli bir uluslararası spor festivalini dört gözle bekliyoruz.

Ben de 3x3 Karma Basketbol takımının antrenörü olarak takımın başında yer almaktan gurur duyuyorum. Uzun süredir içerisinde yer aldığım bu sosyal sorumluluk projesinde daha iyisini yapmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz.


2023 Berlin Özel Olimpiyat Dünya Oyunlarının Maskotu


Unity (Birlik)


Maskot Dünya organizasyonu komitesi genel müdürü Sven Abbrecht tarafından tanıtıldı. Maskotun adı “Unity”. Birlik anlamına gelmektedir. Renkli, içten gülen bir kalptir.

Maskot dünyanın çeşitli yerlerindeki sporcularla yapılan bir çalıştay sonunda ortaya çıktı. Birlik; benim için temsil ettiğim herşey anlamına geliyor.  Maskota sporcular; kapsayıcı, sevgi, beraberlik, birlik, birlikte yenilmeyiz anlamları yükledi.

Özel Olimpiyat Türkiye Hakkında


Sosyal sorumluluklarım içerisinde olan özel sporcularla çalışmaktan son derece keyif almaktayım. 3x3 Karma Basketbol takımının antrenörü olarak Birlik’ten bir madalya alarak ülkemize dönmeyi istiyoruz.

Kupa kazanmaktan daha fazlası olan özel sporcularımızın toplum içerisinde kendilerini ifade eden, özgüvenleri yerine gelen ve birlikte yaşayabileceğimiz olanakları onlara kazandırmak olacaktır.

Basketbolun birleştirici gücünün farkında olup, özel ve partner sporcularımla en iyisini yapmak için elimizden gelenden fazlasını yapacağımıza bizi destekleyen herkesin inanmasını isterim.

Tüm basketbol severleri Berlin’e bekleriz.

 

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.