Basketbol Düşüncenizi Başarılı Yapın

 Bir basketol takımının felesefesini oluşturmak başarılı olmak için gerekli bir adımdır. Basketbol düşüncenizi başarılı yapın. Başarılı basketbol felsefesi olan takımılar basketbol düşüncesinizi başarılı yapar.

Basketbol Takım Felsefesi

Bir Basketbol Takımını Başarılı Yapan Düşünceler

İyi bir basketbol takım olmak için saha içinde olduğu gibi saha dışında da birliktelikten söz etmek gerekir. Hatta bu birlikteliği kulübünüz genç basketbolcuları ve taraftarları bütünleşerek gerçekleştirmelidir.

Bir atasözü der ki; ihtiyacı olana balık vermeyin, ona balık tutmayı öğretin.
Unutmayın çabanızın başarılı olması için iyi bir vizyon işe koyulmanız için rehberdir. Basketbol düşüncenizi başarılı yapacak bu vizyon için biraz zaman harcamanız gerekecektir. Takımınızın bünyesinde olan herkes hemen vizyonunuzu kabullenmeyebilir. 

Sizin göreviniz basketbol takımınızın başarılı olması için oluşturacağınız vizyonun genç basketbolcu adayları tarafından ilgi görmesiyle başlar. Bu nedenle bir koç olarak basketbol takımımızın vizyonunu oluşturmaktan sorumluyuz. Balığın nasıl tutulacağını öğreten bizleriz.

Basketbol takımınızın vizyonunu nasıl geliştireceğinize dair ip uçlarını sizler için aşağıda sıraladım.

Yaratıcı, Bağlılık ve Kültür


Takımınızdaki basketbol düşüncesini başarılı yapmak için yaratıcı olun, takımınıza bağlanın ve bir basketbol kültürü oluşturun. Tüm bunlar çerçevesinde basketbol takımınıza ait bir felsefe geliştireceksiniz. Felsefeniz doğrultusunda izleyeceğiniz vizyonunuz basketbol düşüncesini başarılı yapacak bir rehber oluşturacaktır.

Basketbol felsefeniz doğrultusundan altyapıdan A takıma kadar tüm oyuncularınızla bir bütün olabileceksiniz.

Yaratıcılık

Basketbol koçluğu bir sanattır. Basketbolu bu şekilde düşünmelisiniz. Herkes bir beceri öğrenebilir ve öğretebilir. Herkes hücum yapabilir. Herkes kitap okuyabilir. Herkes bir basketbol maçından sonra özeleştiri verebilir. 

Farklı bir basketbol düşüncesini başarılı yapacaksak; her antrenman, her oyuncu değişikliği, her karar anı önemlidir. Koç bir sanatçı gibi olmalıdır. Sanatçı gibi düşünmelidir.  Koçun bir sanatçı edasıyla takımına sahip çıkması gerekir.

Takımınıza Bağlanın

Takımınızın benimsediği ve saygı duyduğu bir kimliği olmalıdır. Basketbol takımınızla uyumlu bir kültür geliştirmelisiniz. Takımınızın hangisi olduğu önemli değildir. Basketbol düşüncenizi başarılı yapacaksınız sizin felsefenize ve oyuncularınıza bağlı olarak gelişecektir. Böylelikle basketbolunuzu ve takımınızı herkese gösterebilirsiniz.

Yaptığınız her şey önemlidir. Basketbol takımınızı başarılı yapmak için yaptığınız antrenmanlar, toplantılar, etkinlikler basketbol düşüncenizi başarılı yapmak için değerlendirilmelidir. Böylece takımınızla kim olduğunuzu gösterirsiniz. Yapacağınız her şey basketbol düşüncenizi başarılı yapmak için geliştirilir.

Basketbol Kültürü Oluştun

Takımınız için bir felsefe oluşturun. İyi bir basketbol takımı kültüründe pek çok özellik vardır. Bazıları ise şunlardır:

  1. Genç basketbolcu adayları takımına, organizasyona ve koça karşı sorumlu olmalıdır.
  2. Genç basketbolcu adayları; yalnızca iyi oynadıklarında, çok sayı attıklarında değil, her zaman onların yanında olduğunuzu bilmelidir.
  3. Genç basketbolcu adayları çok çalışmaktan kaçınmamalıdır.
  4. Disiplin takımla ilişkili herkes arasında yaygın olmalıdır.
Takımınızla bir felsefe oluşturduktan sonra basketbol düşüncenizi başarılı yaparsınız. İskeleti oluşturup bitirmenizle takımınızla gurur duyacağınızı düşünüyorum. Başarısız bir sonuç ortaya çıkarsa dahi bu takımı kurduğunuz için siz özeleştiri vererek takımınızı başarıya taşıyacaksınız.

Bu nedenle genç basketbolcu adayları kendi vizyon, disiplin, kararlılık ve takıma bağlılıklarıyla basketbol eğitimi almalıdır. Takım felsefesinin inşasından sonra kazanımlarınız kendiliğinden gelmeye başlayacaktır. Sadece sabırlı olun, çok çalışın ve disiplinli olun.

Basketbol bir alışkanlık sporudur. Kazandığınız doğru alışkanlıklarla basketbolla kalın.

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.