EUROLEAGUE WOMEN | FİNALİN ADI: FENERBAHÇE VS ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ

 

Euroleague Women Final 2023

Türkiye’ye İkinci Kez Euroleague Women Şampiyonluk Kupası Geliyor


Fenerbahçe Alagöz Holding ve ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi basketbol takımları EuroLeague Women şampiyonlğu için bugün Türkiye derbisinde karşı karşıya gelecek. Çek Cumhuriyetinin başkenti Prag’Ta oyananacak maç saat 20:00'de  başlayacak ve EuroLeague Women YouTube kanalında yayınlanacak.


Fenerbahçe basketbol takımı, 2013, 2014, 2017 ve 2022'de olmak üzere bugün olmak üzere toplam 5 kere final oynama başarısı gösterdi. Ne yazık ki oynadığı hiçbir finali kazanamadı. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi ise ilk defa Euroleague Women finali oynayacak.

Fenerbahçe 2014 yılında  Euroleague Women Finalinde Türkiye derbisinda karşılaştığı Galatasaray’a kaybederek ikinci olmuştu.

Fenerbahçe Alacgöz Holding artık beşinci finalinde şeytanın bacağını kırarak Eurolaeague Women şampiyonluğunu kazanmanın peşinde.

Fenerbahçe’nin arkasındaki en büyük güç şüphesiz taraftarları olacaktır. Beklentiler Fenerbahçe’nin ev sahibiymiş gibi bir salonda Euroleague Women Finali oynayacağı yönünde.

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi basketbol takımı, ilk kez burada oldukları için üstlerinde bir baskı mutlaka vardır. Kazanma arzusu, takıma yapılan yatırım, üst düzey antrenörler ve oyuncular olarak bir baskı yaşayacaklardır.

Mersin, Türkiye Ligi'nde Normal Sezonu Kupa karşılaşmalarından birinde Fenerbahçe’yi yendi. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Kupası Finalinde de Fenerbahçe'yi mağlup etti.

Sonuç ne olursa olsun Türkiye’ye Euroleague Women tarihinde 2. Şampiyonluk kupası gelecek. Umarım finale yakışan heyecan ve sportmenlik dolu bir basketbol izleriz.

Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.