Kararlı Olmak Hücumun Anahtarı Mı?

Oynadığınız basketbolu nasıl başarılı yaparsınız? Bu yazımda bunun üzerinde duracağım. Kararlı olup, sabırlı davranırsanız oynayacağınız basketbolun başarıya ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Eğer sistem basketbolu oynuyorsanız, sabır ve zaman ihtiyacınız olan şeylerdir.

Kararlı olan bir takım

 Kararlılık  Hücumun Anahtarıdır

Bu yazıda read&react basketbolunu kılavuz alarak hücumda nasıl daha iyi bir takım oluştururabileceğinizi örneklemek istiyorum.

Read&React basketbolu bir bütün olarak herhangi bir seviyedeki savunmayı yenmeye yetecek tüm karmaşıklıklara sahiptir. Bunun nedeni, beş oyuncuyu basketbol becerilerini kullanarak koordine etmesidir. Ama hikayenin tamamı bu değildir.

Read&React basketboluna bakan hemen hemen herkes hücumun her aşamasının basit olduğunu görmüştür. Her aşama topa sahip olan oyuncunun hareketine topsuz oyuncuların yaptığı reaksiyondan oluşur. Hem aksiyonlar hem reaksiyonlar basittir.

Eğer pas atarsan cut edersin. Eğer boş nokta varsa doldurursun. Bu kadar basit.

Read&React basketbol sisteminin bu kadar sade olmasının sebebi şudur: Basit, kararlı ve agresif olmanızı sağlar.

Kararlı Olmak Hücumda Önemlidir

Hücum kararlı ve agresif olduğunda savunmayı tepki vermeye zorlar. Eğer her şey eşitse hücum avantajlı demektir. Maç gözlemlerime dayanarak şunu rahatlıkla ifade edebilirim. Read&React basketbolu iyi yapılmadığında bile sistem belli bir aşamaya kadar işlemektedir.

Dolayısıyla oynadığınız basketbolda kararlı olursanız, hücumun anahtarını da elinize alırsınız. Bence kararlı olmak hücumun anahtarıdır. Hücumda kararlı olmakla ilgili ne gibi sorularla karşılaşırız? 

Read&react basketbolunda en çok aşağıdaki soruyla karşılaşırız.

Ne zaman başka bir aşamaya geçmeliyim?

Read&React basketbolunda sonraki aşamaya geçmek için önceki aşamadaki alışkanlıkların çok iyi kazanılması beklenmektedir. Bundan dolayı yeni bir aşamanın eklenmesi takımınızın kararlılığını ve saldırganlığını etkilemeyecekse hazır olur.

Read&React basketbolunda beş oyuncu tek bir oyuncu olarak hareket eder. Rastgele birden çok eylemi kararlılık ve saldırganlıkla gerçekleştirir. Read&react basketbolunun bu kararlılığı gös önüne alındığında etkisi meydana çıkacaktır.

Yukarıdaki noktaları değerlendirdiğimizde hücumun işlemesi için aslında zaman ve sabrın yanında kararlı olmanız hücumun ana noktalarını oluşturmaktadır. Kararlı olduğunuzda takımınızın agresif olduğunu göreceksiniz. 

Basketbol eğitimi alan genç basketbolcu adayları için umarım iyi fikirler oluşmuştur. Basketbolla kalın.
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.