NCAA | BASKETBOL KOLEJLERİNİN MARCH MADNESS YOLCULUĞU

 

March Madness

March Madness’a Katılacak Takımlar Nasıl Belirleniyor?

 

NCAA Komitesi tarafından her sezon 68 takım March Madness (Mart Çılgınlığı)’a davet edilir. Basketbol ile geçecek olan bu dönemde takımlar hangi aşamalardan geçerek NCAA Finallerine gittiğini sizler için araştırdım.

 

March Madness Takımlarının Belirlendiği Süreç

 

Kolej basketbol takımları komitenin yakın gözlemleriyle 3 ana aşamadan geçerek March Madness finallerine giderler. Basketbol takımlarının bu aşamaları;

En iyi 36 takım,
68 takımın torbalarının belirlenmesi ve
Takımların eleme fikstürüne yerleştirilmesi şeklindedirb

Oluşturulan NCAA Komitesi basketbol kolej takımlarını değerlendirirler. Uzun inclemeler ve tartışmaların sonunda gizli oylamayla en iyi 36 takım belirlenir.

Tüm süreçte NCAA Resources YouTube kanalı değerlendirmenin bir parçası olarak ilgili videolar yayınlar. Komite üyelerine sezon boyunca pek çok bilgi akışı olmaktadır. Böylece basketbol takımlarıyla ilgili data oluşturulmuş olur.

Daha sonra takımlar konferans, bölge ve gruplara yerleştirilerek March Madness’ta yer almak için maçlarını oynarlar. Şampiyona 2 konferans, 4 bölge ve her bölge 4 grup olur.  Bölgelere yerleştirilen kolej basketbol takımlarının coğrafi konumları da dikkate alınır.

Bu aşamadan sonra takımların güç sıralamaları yine komite tarafından belirli kriterlere göre belirlenerek eleme fikstüre yerleştirilmesiyle Marc Madness başlar.

Basketbol komitesinde 12 üye yer alır. March Madness seçimini de bu üyeler yapmaktadır.
Paylaş:
spacer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Basketbol ile ilgili fikir alış verişi için iletişime geçebilirsiniz.